!
Неделя, 08 Септември 2024
17
март

Най-големите групи частни болници: Можете да разчитате на нас



Най-големите групи частни лечебни заведения в страната излязоха с обща позиция, в която заявяват, че ще бъдат наистина удовлетворени, ако техните ресурси и възможности, желанието и призванието на техните медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ. Позицията е подписана от Ангел Ангелов, изпълнителен директор на Аджибадем Сити клиник, Иван Тиков, изпълнителен директор на болнична група „Булфарма“ и проф. д-р Илиан Дойков, управител на УМБАЛ „Каспела“.

Ето и пълния текст на позицията:

Най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник (Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ Младост и УМБАЛ Сърдечно-съдов център), Булфарма (УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив, УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик, МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград, МБАЛ „Проф.Д.Ранев“-гр.Пещера, МБАЛ „Бургасмед“) и УМБАЛ „Каспела“, които предлагат комплексна медицинска помощ в почти всички направления на медицината, се обръщаме към обществеността, за да изразим нашата готовност да бъдем полезни в момент, в който според нас е редно всички усилия и целият възможен медицински капацитет и ресурси да бъдат насочени и ангажирани там, където могат да бъдат от значение в борбата от най-висока степен на важност, пред която се изправя целия свят в момента.

 Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото началото на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове. С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци.

Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема.

 Ще бъдем наистина удовлетворени, ако нашите ресурси и възможности, желанието и призванието на нашите медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ.

С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
MtA6

Сист 17.03.2020 18:59:08

То на думи е лесно. Ще поживеем и ще видим дали ще си изпълнат обещанието.На мене не ми се вярва, по-скоро ще приемат някой друг случай, за рекламата и за да се наредят за някоя субсидия. Ще се радвам ако наистина участват сериозно, това са болници с огромен ресурс.

Гост 17.03.2020 17:45:26

Тиков вече се включи; "Софиямед" е под карантина заради установен болен с COVID-19 и пневмония. https://clubz.bg/95802-81_sa_zarazenite_veche_u_nas

Гост 17.03.2020 14:52:37

Испанското правителство взе решение да национализира всички частни болници и доставчици на здравни услуги, за да предотврати разпространението на коронавируса в страната, съобщава Business Insider, Здравният министър Салвадор Ила заяви в понеделник (16 март), че ще постави частните здравни заведения под контрола на държавата. Той отправи призив към всички студенти по медицина от четвърти курс нагоре да помогнат на здравната система и помоли местните производители на медицинско оборудване да се свържат по най-бързия начин с държавните институции, за да координират действията си. Испания е една от най-тежко засегнатите държави в Европа от разпространението на епидемията. Правителството на премиера Педро Санчез предприе серия от спешни мерки за справяне с кризисната ситуация. Миналата седмица кабинетът обяви извънредно положение, а всички училища и обществени места бяха затворени. Испанците могат да напускат домовете си само за покупка на хранителни продукти и лекарства. “Правителството ще защити всички свои граждани и ще гарантира запазване на условия на живот, които да позволят ограничаването на епидемията”, заяви Санчез. В столицата Мадрид бяха затворени всички заведения и повечето търговски обекти. До момента в страната има регистрирани 9 191 заразени и 309 смъртни случая.

Исая 19:11 17.03.2020 14:25:46

"...И болен с COVID-19 ще влезе в частна болница, кога камила мине през иглено ухо".

наблюдателен евангелист 18.03.2020 12:18:57

Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство. Лука 18:25 Библейският израз "По-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото богат да влезе в Божието царство" е грешен превод от гръцки. Всъщност не става дума за камила, а за дебело въже. Това доколко е вярно и когато е хваната тази грешка, защо не е направен опит да се поправи? Отговора на днешната Питанка можете да слушате ТУК Правилно сте чували гръцката дума camilos, понеже евангелията са на гръцки. Гръцката дума camilos - камила била грешно написана, вместо camelos - въже. Може ли грешно да напишете евангелието още от самото начало? Грешката била хваната, както казвате, от Кирил Александрийски през V век след Христа. Един от ранните отци на църквата. Грък е, макар да е роден в Египет. Ранните отци на църквата са гледали под лупа текстовете на евангелието и са откривали такива дребни поводи за спор. Именно Кирил Александрийски отбелязва възможността да е станала грешка. Исус обаче не е говорил на гръцки, а на арамейски. Следователно е важно да знаем, каква е оригинално използваната дума. И тук става интересно, защото думата е гамоа. Забавно е, че гамоа означава и камила и въже на арамейски. Просто защото въжетата са се правели от камилски косъм. Така че тук по-важното за превода е какво е имал предвид самият Исус, а не как е преведено на гръцки. Защото, обърнете внимание, ИЗРАЗЪТ СЕ СРЕЩА В ЦЕЛИ ТРИМА ЕВАНГЕЛИСТИ – МАРКО 10:17-31, МАТЕЙ 19:16-30 И ЛУКА 17-20.

Гост 18.03.2020 12:23:33

Защото по-лесно е камила да мине през иглени уши, отколкото болен с COVID-19 да влезе в частна болница.

Гост 17.03.2020 14:16:56

И по колко отделения/легла ще отделят "най-големите групи частни болници"

Гост 17.03.2020 13:49:18

"Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка". Ха-ха, "обаче". Т.е. ми нямаме инфекциозно отделение, реанимацията ни е малка, през нощта има една дежурна сестра и т.н.

Гост 17.03.2020 14:12:43

Мазнейков ("Света София"), Янков ("Сердика"), Савчев ("Вита"), Стаменов/Домусчиев ("Надежда") нещо са се изпокрили...

Гост 17.03.2020 16:27:28

Те са от най-малката група частни болници и на тях не може да се разчита

Гост 17.03.2020 14:07:00

Абе стига с това инфекциозно отделение,бе.Ако напливът на болни стане огромен във всяка болница ще се обособи един етаж,на който ще се изолират болните.И за тях ще се грижи този,който е здрав. Най много един лекар и една сестра.Вие какво очаквате -до всеки болен лекар ли.И който оцъца-оцъца.

в допълнение 17.03.2020 13:51:13

и част от лекарите ни са само на хартия. НЗОК и РЗИ знаят, но ние гасим в зародиш неудобните въпроси и доклади.

Гост 17.03.2020 13:44:34

Болницата в Пещера нали основно обслужва роднините, ако нещо се случи, кво прайм?

Тома Неверни 17.03.2020 13:33:13

Чудесно, сега дайте да го видим на практика!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...