!
Неделя, 08 Септември 2024
20
юли
12
 

Д-р Георги Гелев:

Заплатите в спешна помощ трябва да са по-високи отколкото в болниците

Нужно е те да бъдат увеличени още, въпреки че в момента са прилични, смята директорът на ЦСМП-София

Четвъртък, 20 Юли 2017 | 10:39:49
12

Възнагражденията на работещите в спешна помощ би трябвало да надвишават заплащането на служител в болница. Това заяви пред БНР директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев, който коментира агресията над спешните екипи и като цяло проблемите в работата им.

Възнагражденията на работещите в спешна помощ би трябвало да надвишават заплащането на служител в болница. Това заяви пред БНР директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев, който коментира агресията над спешните екипи и като цяло проблемите в работата им. Според него е нужно да има още едно-две повишения на възнагражденията на спешните медици. Припомняме, те бяха увеличени на няколко пъти. Според него заплатите на спешните медици трябва да са по-високи заради по-големите рискове в професията им. 

Все пак той определи настоящите възнаграждения на работещите в системата на спешна помощ като „прилични“ спрямо тези в останалото здравеопазване. От думите му стана ясно, че свободните места в момента в ЦСМП-София са 140.

Що се касае до мерките, с които властта се надява да намали случаите на агресия над медиците, д-р Гелев посочи, че от гледна точка на техническото обезпечаване в столичния център за спешна помощ то е максимално подсигурено. По думите му при подобни нападения е нужно бързо производство. „Когато  прокуратурата се намеси и това бъде обявено, това ще бъде едно предупреждение за следващите, които си помислят да направят нещо било на медик, учител или който и да било“, коментира той.

Във всеки случай намесата на прокуратурата според него е на последно място, като преди нея много по-важни са фактори като възпитанието.

Д-р Гелев коментира и сигналите за забавени линейки на адреси. „Когато имаме адреси и те се натрупат в пиков момент, няма достатъчно екипи, които да ги изпълнят. Това води до по-късно диктуване на адресите и гражданите смятат, че това е забавяне от страна на конкретния екип, а то е защото няма свободни екипи. В такъв случай агресията не би трябвало да бъде отправяна към екипа, а към цялата служба“, посочи той. 



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
6P91

един 25.07.2017 04:41:04

тия дни изнесоха новите заплати на лекарите в Румъния , основна заплата на доктор първи ранг е около 7500 лв , лекар в болница около 4500 лв , начални заплати около 2500 лв , а в бърза помощ заплащането на лекар е от 4500 до 6500 лв наши пари , броя на лекарите за Румъния е 57000 души ,а напусналите за една година 1400 лекари ,това е

Фен на милионери 21.07.2017 09:30:45

Добро утро! Честито на "Хайдук"! Що още няма новина за поредния "грандиозен успех" на "Левски"?? Нощният терор, спретнат от муууууу-тата в Хилтън, засегна не само футболистите на Хайдук, а и всички гости на хотела, вкл. и малки деца! Пораженията по фасадата на хотела ясно показват, че е имало голяма вероятност за тежко нараняване, ако изстреляните сигнални ракети бяха попаднали в прозорец! Интересно сега учительницата по русски и останалите патрони, дето опасаха столицата и моча с видеокамери, дали ще открият виновните? Или щом са фенове на Леевски, няма виновни? Те добри момчета мууууу

Гост 20.07.2017 18:22:34

Гелев с това костюмче мяза на собственик на погребална агенция, което не е далеч от истината...

Фен на милионери 20.07.2017 15:37:47

Отдавна е ясно, че футболистите на Лудогорец получават най-добрите заплати в България. Месечните им възнаграждения надхвърлят тези на много от клубовете на Балканите. Шампионите не разкриват в какъв размер са плащаните от тях заплати, но в Румъния претендират, че са научили истината. Според материал в сайта на gsp.ro, играчите в Разград прибират между 30 и 50 000 евро месечно. За сравнение е даден румънският гранд Стяуа, където най-високите месечни възнаграждения са в порядъка на 15 000 евро. Досега в родните медии са изтичали разнородни информации за най-високите заплати, плащани от Кирил Домусчиев. Клаудиу Кешеру, например, се твърди, че се разписва срещу 60 000 евро. Заплата на Браян Ангуло била 40 000 евро, а тази на Владо Стоянов - 20 000 евро.

az 20.07.2017 18:48:05

Aми за разградската болница понеже няма пари и неотдавна умря дете,поради липса на детски хирург,да ги лекуват и оперират Кешеру и другите футбалери.Те за месец получават колкото цялата болница за 2 години!

Гост 24.07.2017 17:15:27

Само че там председател на борда май беше видният наш учен професор по медицинска квалитология, уважаваната и обичана от всички професор Златица Петрова. Преподавала в два университета - НБУ и МУ, автор на многобройни стойностни научни публикации.

Оптимистично настроен лекар 20.07.2017 11:59:18

Искам да изкажа своята безмерна благодарност, че в най-скоро време местоработата ми ще бъде оборудвана с най-съвременен, ефективен, качествен, направо по последен писък на световните изисквания и стандарти, ПАНИК БУТОН и ЗАЩИТАВАЩО ПЕРСОНАЛА видеонаблюдение. Тази нова придобивка, както и безплатната възможност за обучителни курсове по самозащита в работна среда, дадена на мен и колегите, определено ме карат да загърбя всякакви планове за търсене на работа в чужбина!

! 20.07.2017 11:54:19

Кой печели от противопоставянето на колегите в съсловието? Още хан Кубрат го казал- единението прави силата, а тук е пълно от мрънкащи индивидуалисти и всеки гледа да се оправи сам, защото ако тръгне да прави нещо за благото на другите веднага се намират поне стотина мрънкачи, който да го изкритикуват и оплюят в духа на " я да го видим тоя сега, каква му е изгодицата от тая работа и кое ще ни е по-полезно: да го оплюем или да направим парици в сянката му, докато той се трепе с разни бумащини и тъпанари, които гледат само как да пречат на развитието, защото не виждат по далеч от носа си. Ако стандартът на живот на масата е добър, ако ти си добър специалист, твоят собствен би бил много по-добър. При условие, че бюджета в здравеопазването е фиксиран и се закриват болници в областни градове заради бавенето на заплащане на дейността им от страна на здравната каса, интересно от къде ще дойдат тези пари за увеличаване на заплатите в спешната- от Страсбург или от арменския поп?

Дай Боже 20.07.2017 12:07:01

Парите ще дойдат от благотворителност -шефовете на големи болници, бордовете на директорите и други облагодетелствани от нископлатения труд на тружениците в системата, ще заделят суми от доходите си, за да намалят данъчните си задължения, за да подпомогнат подчинените си и другите низвергнати в бранша.

Истината 20.07.2017 11:39:06

На другаря Гелев да му кажа изобщо да не сравнява заплатите в болниците! Истината е, че в Спешна помощ трябва да получават поне колкото получават най-зле платените ритнитопковци в "А" група!

Млад лекар 20.07.2017 11:17:14

Обикновен прост и нагъл, недодялан комунист! Ще ви дойде края на вас,още малко ще почакаме. И набий си го в главата - няма "служители", а има Лекари! Здравеопазването в БГ се движи в добра посока, ще се реформира неминуемо. А пациентите постепенно свикват да си плащат на този който ги лекува..както си трябва.

стар лекар 20.07.2017 13:46:06

Здравеопазването в БГ се движи в добра посока, ще се реформира неминуемо. ---------------------------------------------- Ами ние 40 г го чакахме това и не го дочакахме.Животът ни мина с мизерни заплатки и безплатен комунистически труд,сега ни чака мизерна пенсийка! Гледай ти, млади колега и твоят да не мине в такова чакане!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...