Сряда, 23 Януари 2019
29
септ
 

79 дипломанти завършиха академичното си образование във Факултета по дентална медицина в Пловдив

Петък, 29 Септември 2017 | 18:13:32


42-рият випуск на Факултета по дентална медицина в Пловдив „е с мисъл като супер-компютър и знае отговорите за живота, Вселената и всичко останало…“ - така председателят на БЗС представи най-новата генерация 79 млади лекари по дентал

42-рият випуск на Факултета по дентална медицина в Пловдив „е с мисъл като супер-компютър и знае отговорите за живота, Вселената и всичко останало…“ - така председателят на БЗС представи най-новата генерация 79 млади лекари по дентална медицина пред професионалната гилдия.

71 български и 8 чуждестранни граждани вече са най-младите лекари по дентална медицина и поемат от лекциите и упражненията в денталния факултет на МУ - Пловдив към професионалното си бъдеще.

В тържествения ден на своето дипломиране 79 магистри, лекари по дентална медицина, получиха освен дипломите си и най-сърдечните добронамерени пожелания за успех в професионалната реализация, както и най-ценните и мъдри последни напътствия от своите университетски преподаватели.

„Те успяха!“ - зададе мотото на тържеството деканът на Факултета по дентална медицина проф. д-р Георги Тодоров, дм и увери дипломантите и техните родители, че са направили най-верния избор на университет и един престижен факултет, за да постигнат високия професионализъм благородството, хуманността и отговорността на професията. От името на преподавателската факултетска колегия деканът даде своеобразен академичен обет: „Във факултета винаги ще има една светлина за Вас!“ и ще бъде винаги отворен за помощ в бъдещото професионално израстване и утвърждаване на своите възпитаници.

С неподражаем стил и с оптимизъм за раздялата с най-прекрасното житейско време - студентството, ректорът на университета чл.-кор. проф. Стефан Костянев, дмн отправи сърдечните си благопожелания от името на академичната колегия и личното си послание към бъдещите дентални лекари: „Не пораствайте! Борете се със зрелостта! Светът на мечтите е единственият, който Ви принадлежи. Ентусиазмът и енергията ви са онова, от което се нуждае обществото… Няма нищо по-хубаво от това да даряваш света с красиви усмивки… Вие заслужавате тази професия и тя заслужава Вас. …Вие сте надеждата на Вашите родители и на България!

Според академичния протокол Промоторът на 42-рия випуск - 2017 проф. д-р Снежана Цанова, дм отправи своите специални напътствия за успешно справяне с професионалните предизвикателства „Днес сме горди, че бяхме Ваши преподаватели. Ние не се разделяме със Вас, защото ще продължим да се срещаме, да обменяме опит, да се радваме на Вашите бъдещи успехи… Светът е пред Вас и всеки ще избере своя път в него, пожелавам ви да намерите своето щастие, това е свещено Ваше право. Бъдете етични в професионалните си взаимоотношения и спазвайте Хипократовата клетва! Стигнете върховете, живейте богато, но останете честни и благородни!

Щастлива съм, че имах възможността да бъда възпитаник на този университет и именно на Факултета по дентална медицина. Не бих променила избора си, защото сега той ми се струва също толкова правилен, както преди шест години… Престижната и изключително достойна професия, която сме си избрали несъмнено ще изисква много от нас, но и също така може да ни даде повече отколкото някога сме предполагали. Нека помним: това, че нещо е трудно, не значи, че е невъзможно, а щом искаш нещо достатъчно силно, значи можеш да го постигнеш. Нека се стремим към бъдещето и никога не се предаваме!“ - каза в словото си от името на дипломантите отличникът на випуска Д-р Антония Тричкова, постигнала най-висок успех от следването и 6.00 от държавните изпити.

Сред официалните гости на церемонията бяха Народните представители, възпитаници на МУ - Пловдив и факултета - Д-р Джевдет Чакъров, дм и доц. д-р Георги Йорданов, дм; председателите и заместник-председателите на ръководните органи и членове на професионалната организация Български зъболекарски съюз - д-р Николай Шарков, д-р Трифон Антонов, д-р Силвия Кръстева, дм, д-р Борислав Миланов и др.; представителите на деканските ръководства на сродните факултети - проф. д-р Божидар Иванов Йорданов, дм (зам.-декан, ФДМ - София) и проф. д-р Цветан Любенов Тончев, дм (декан на ФДМ - Варна), висши представители на академичното ръководство, преподаватели, доайени и гости.

Сериозното ръководно представителство на тържествената церемония по промоцирането на завършващите най-младите специалисти, за пореден път свидетелства за безспорния престиж и изключителен професионален авторитет на Пловдивския дентален факултет като образователна институция сред професионалната гилдия.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
JehG


Още новини
Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари
23.01.2019 16:51:40 Надежда Ненова

Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари

Електронната система за проследяване на лекарствата ще стартира тестово през февруари. Това съобщ ...

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС
23.01.2019 16:32:52 Надежда Ненова

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС

Изпълнителната агенция по лекарствата и Министерството на здравеопазването нямат за цел да създав ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...