Сряда, 23 Януари 2019
03
ноем
 

11-годишно момче се бори с тежка болест

Петък, 03 Ноември 2017 | 12:18:26


Даниел Иванов е едва на 11 години и страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, която води до постепенното отслабване на мускулатурата на тялото, цялостно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност. До 7-годишната си възраст Дани е едно

Даниел Иванов е едва на 11 години и страда от прогресивна мускулна дистрофия тип Дюшен, която води до постепенното отслабване на мускулатурата на тялото, цялостно обездвижване, сърдечна и дихателна недостатъчност. До 7-годишната си възраст Дани е едно активно, безгрижно и весело момче. Неочакваната смърт на баща му от инфаркт през 2013 година отключи тежкото заболяване и задълбочи трагедията в семейството.

„Когато разбрахме за заболяването, Дани не беше достатъчно голям, за да разбере какво се случва. И до голяма степен все още няма представа", споделя майката Милена Бялкова „Той е като всички останали деца, макар да се чувства различен. Не иска да прави хилядите упражнения, защото му доскучава и се оплаква от рехабилитацията, а аз се опитвам да му обясня, че това ще е част от живота му и за напред."

През май тази година Дани е прегледан от турския проф. Ердал Карайоз. Заедно със своя екип в реномираната болница „Лив Хоспитал-Истанбул", проф. Карайоз използва иновативни методи за лечение със стволови клетки на мускулни дегенеративни заболявания, като резултатите са изключително обнадеждаващи и при заболяването на Дани. С помощта на роднини и приятели, Госпожа Бялкова успява да събере средствата за първите две процедури, които се провеждат през септември и октомври тази година.

За съжаление, за семейството и близките е непосилно набавянето на още 24000 американски долара за останалите три манипулации необходими до края на годината за първия курс на лечение. А подобрението в състоянието на Дани е налице и той очаква с нетърпение следващата процедура през ноември. „Всеки малък успех го прави щастлив. Трябваше да го видите онзи ден, когато успя да се изправи едва за няколко секунди!", разказва госпожа Бялкова.

Младежка организация, част от Rotary International – Интеракт клуб Пловдив се опитва да помогне на Дани и да набере необходимата сума. Учениците ще направят добро, като организират Благотворително R.N. B AND HIP-HOP PARTY – "Да изправим заедно Дани", което ще се проведе този петък, 3 ноември , от 19 часа, с участието на DJ резидентите на Бедрум Пловдив. (DJ Милен от 19:00 до 22:00; DJ MC P, DJ MARTINEZ, DJ MASCOTA след 23:00 часа). Всички събрани средства от входа на събитието отиват по сметката на Дани! Цената на билета е 7 лв с включени минерална вода, кетъринг и вино.Всички събрани средства от входа на събитието отиват по сметката на Дани! Може да се помогне и като се изпрати дарителски SMS на номер 17777 с текст DMS DANI.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ADN1


Още новини
Шеста жертва на грипа в България
23.01.2019 11:27:40

Шеста жертва на грипа в България

Мъж на 62 години е починал в пазарджишката многопрофилна болница след белодробно усложнение от ос ...

БЛС: Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание
23.01.2019 09:58:50

БЛС: Недопустимо е медиците да стават заложници на собственото си призвание

„Български лекарски съюз изразява безпрекословната си подкрепа както към д-р Сибила Маринов ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...