Понеделник, 21 Януари 2019
27
септ
 

Уволняват екипа, отказал прием в „Пирогов“ на починал впоследствие пациент

Сряда, 27 Септември 2017 | 12:12:07
11

Дежурният екип в „Пирогов“, отказал хоспитализация на пациент, който впоследствие починал, е уволнен. Решението за това е взето от изпълнителния директор на спешния институт проф. Асен Балтов след назначена вътрешна проверка по случая, инфо

Дежурният екип в „Пирогов“, отказал хоспитализация на пациент, който впоследствие починал, е уволнен. Решението за това е взето от изпълнителния директор на спешния институт проф. Асен Балтов след назначена вътрешна проверка по случая, информират от болницата.

Проверката констатирала, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното отделение на болницата  на 16-ти септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на ЦСМП -София-град, Спас Добрев.

Също така не са документирани резултатите от извършения преглед и не са проведени лабораторни изследвания на пациента.

При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази проверка, изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип, съобщават от лечебното заведение.

Припомняме, проверката в болницата започна след отворено писмо на съпругата на мъжа Евелина Добрева до здравния министър проф. Николай Петров. В писмото си тя разказва, че Спас Добрев е закаран от Спешна помощ в „Пирогов“, но там отказали да го приемат. Впослесдтвие мъжът е откаран в „Александровска“ болница, където е хоспитализиран. По-късно обаче лекарите съобщават на Евелина Добрева, че съпругът й е починал.

Проверка по случая тече и в „Александровска“ болница, резултатите от нея се очакват.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
yh$x

Гост 29.09.2017 14:25:53

Откаран е жив пациентът в Александровска болница. Там е починал. Явно засегнатото его на Госпожата говори в случая. Не е редно непрекъснато да недоволстваме от съсловието, което въпреки постоянната помия , изсипана върху него, намиращо се между пресата на болното население на страната и от друга - липсата на достатъчно средства в здравната система, полага денонощни грижи за пациентите си! Има наредби, които както във всяка Институция се спазват и никой лекар няма право самоволно да ги наруши! Нека имаме уважението на професията, единствената, която се грижи за нашето здраве и бъдем благодарни!

Гост 28.09.2017 09:49:18

Групови наказания има само при комунизма и другаря професор явно е някакво комуне с традиции в тиквата. Най-вероятно това уволнение е незаконосъобразно освен ако епипът има предишни наказания и чак тогава може да приложиш най -тежкото дисциплинарно наказание по КТ. Екипът да съди тъпанарите си началници. Очаква ги възстановяване и обезщетения. А министърът в МЗ ако не е пак болен трябва да си смени тъпото ръководството в тази болница. Да махаш лекари от болница в това време на дефицит на медицински персонал следва да се счита за пресъпление срещу държавта и уронване на националната сигурност, освен ,че е гнусно, жалко, лицемерно и сервилно

Гост 28.09.2017 09:39:47

Докато пациентът може да си ходи навсякъде без да плаща медицинските прегледи, той ше може с хроничното си или терминално заболяване да шантажира всяка болница , всеки лекар да по преглежда често ненужно по 5 пъти на ден и да псотавя персонала в невъзможност да се справи с навалицата. Очаквайте тези казуси да се превърнат в лавина без лекарите да могат да направят каквото и да е с келавата нормативанбаза на семаковото комунистическо здравепазване. Колеги , ако пропускате да се подписват при отказ на предложена хоспитализация, манипулация и т.н ще ви се качват на главата , лъжейки за всичко което е извършено като медицинска помощ до момента в желанието си да ви завлечат в гроба заедно с тях.

Гост 28.09.2017 05:55:36

Понякога не мога да ги разбера лекарите у нас. Защо изобщо се пречкат и опорочават безсмъртието на българските пациенти? Още, още проверки трябва!

az 27.09.2017 21:27:17

Ама Дечо какво каза- Добрев,болен от левкоза на който му е преливана десетки пъти кръв на добра воля и то БЕЗПЛАТНО, СЕ е подписал и напуснал Ив Рилски,И след два дни е заритал и му е дошъл краят! И Добрева сега реве,Изрод сте Добрева и подгъзувашите ви журналисти и медии и министри!

фен 27.09.2017 20:28:59

Ето до какво води новият стандарт по Спешна медицина, на който Кателиева и компания ронят сълзи : в него е описано точно следното, но несъобразено с другите законови и подзаконови актове : " Приоритет при избора на направление за транспортиране в процеса на спешния първичен транспорт е настаняването на спешния пациент в приемно лечебно заведение, което поддържа структура за спешна медицинска помощ, в съотвествие с изискванията на този стандарт, осигуряваща най-висока компетентност и възможности за лечение на конкретното спешно състояние при пациента при оценен транспортен риск в зависимост от прогнозното транспортно време." - ТОЕСТ - ПИРОГОВ Е ЛОГИЧНИЯТ ИЗБОР НА ЕКИПА ДА ЗАКАРА ПАЦИЕНТА ТАМ.БЕЗ ОБАЧЕ ДА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ ПАЦИЕНТЪТ Е ЛЕКУВАН В ДРУГА БОЛНИЦА, А СПОРЕД ПРАВИЛАТА НА НЗОК , В РАМКИТЕ НА 30 ДНИ СЛЕД ДЕХОСПИТАЛИЗАЦИЯТА ТОЗИ ПАЦИЕНТ ПОДЛЕЖИ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ ТАМ, А НЕ В ДРУГ ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. продължавам с цитатите от стандарта : " Организация на пациентния поток в спешно отделение.1. Медицински триаж в СО: Всички пациенти, попаднали на територията на СО, подлежат на медицински триаж." , И ЗА ДА НЕ ЦИТИРАМ ЦЕЛИЯ СТАНДАРТ - ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЪПРОСНИЯ ПАЦИЕНТ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ТРИАЖИРАН, ПРЕГЛЕДАН, НАПИСАН АМБУЛАТОРЕН ЛИСТ И ЧАК СЛЕД ТОВА НАСОЧЕН КЪМ ДРУГО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ ПИРОГОВ НЯМА ХЕМАТОЛОГИЯ.И какво става ? Колегите не само, че са правилно уволнени, ами ги заплашва съд и присъди за неспазване на НАРЕДБА 12 за Медицинския стандарт "Спешна медицина"

az 27.09.2017 13:31:44

Уволнените веднага ще ги лапнат в друга болница на по-високи заплати!

Разгеле 27.09.2017 13:26:36

Блазе им на уволнените, поне вече няма да ги бият, ругаят, кълнат и пустосват ежедневно разни вечно недоволни кретени, мислещи се за безсмъртни!

blio 27.09.2017 12:48:35

Спешното има ли си шеф, или той се крие като мишка? Каква е неговата отговорност? Защо точно екипа? Грешката е системна!!!! Нерегистриран означава, че въобще не е постъпил, което е недопустимо за пациент, докаран с екип на ЦСМП! В този смисъл екипът не носи никаква административна отговорност!

един от феновете 27.09.2017 12:29:46

Браво професор Балтов- какъв размах на отличник мениджър , шесто поколение лекар.Колко уволнихте? Дали някоя вечер няма да се наложи и вие да дадете дежурство в спешното, че с тази метла дето я развъртяхте то остана без персонал!Хубаво го каза проф.Миланов тази сутрин- "това не е моята болница ,в нея никога не биха постъпили така "!

иванова 27.09.2017 15:37:38

Уволнените лекари имат ли началници. С какъв трудов стаж и специалности са. Каква е отговорността на началниците им, а те ще бъдат ли уволнени.


Още новини
Обучението в чужбина е много ценно за млад лекар и е важно за развитието на медицината в България
20.01.2019 11:00:35 Надежда Ненова

Обучението в чужбина е много ценно за млад лекар и е важно за развитието на медицината в България

Д-р Анна Валериева е завършила Медицина в МУ-София през 2012 г. От ноември 2013 към Клиничния ...

Недоверието към имунизациите в Топ 10 на глобалните заплахи за здравето за 2019 г.
19.01.2019 11:27:40

Недоверието към имунизациите в Топ 10 на глобалните заплахи за здравето за 2019 г.

Недоверието към имунизациите бе официално признато за една от основните опасности за здравето. Св ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...