!
Неделя, 08 Септември 2024
18
май
1
 

УМБАЛ „Софиямед“ стана генерален партньор на ДНК и кампанията „Направи го сега“

Вторник, 18 Май 2021 | 17:04:28
1

Университетска болница “Софиямед” застава зад кампанията на ДНК (Движение за национална кауза) - “Направи го сега” като генерален партньор и на новата й инициатива - онлайн поредицата „40 седмици - пътят на едно дете", съо

Университетска болница “Софиямед” застава зад кампанията на ДНК (Движение за национална кауза) - “Направи го сега” като генерален партньор и на новата й инициатива - онлайн поредицата „40 седмици - пътят на едно дете", съобщиха от лечебното заведение.

Екипът от висококвалифицирани специалисти от лечебното заведение подкрепя посланията на кампанията и каузата на организацията.

"За нас е чест да застанем зад кампанията на ДНК, мотивираща семействата и стимулираща ги България да има повече деца. Основен акцент на работата и на нашите медицински специалисти е да се грижат за женското репродуктивно здраве, за да може всички те и ние да се радваме на здрави деца, растящи в щастливи семейства. Освен специална подкрепа към майките в рамките на кампанията, ще осигурим професионални грижи за тях и техните бебета както по време на пренаталното им развитие и раждане, така и високопрофесионална педиатрична грижа след това“, коментира управителят на УМБАЛ „Софиямед“ д-р Йордан Пелев.

Първата по рода си онлайн поредица в България, посветена на темата за навременното родителство „40 седмици - пътят на едно дете" ще проследи живота на три бременни жени решили,  че е настъпил моментът да станат майки. Те ще бъдат на различна възраст, с различен социален и семеен статус, но историята на всяка от тях ще бъде вдъхновяваща и повече от истинска.

В ролята на водеща на проекта влиза Ромина Тасевска, която е майка на три деца и познава отлично сладките, но и трудни моменти на родителството. Тя ще бъде модератор на срещите между трите героини и техен ментор за важните събития по време на бременността.

В рамките на 40 седмици, всеки епизод ще показва с какви предизвикателства и трудности е съпътстван този най-велик момент в живота на една  жена - от първия месец до самото раждане и дните непосредствено след него. Зрителите ще станат свидетели на страховете, емоционалните, психическите и физически промени, които настъпват при  бъдещите майки и как те се отразяват на семействата им.  Акцент в епизодите ще са важните събития от всяка гестационна седмица по време на бременността, медицински прегледи  и съвети от специалисти.

bTV Media Group е ексклузивен медиен партньор, а зрителите ще могат да гледат епизодите всяка седмица в дигиталните канали на BTV  Media Group и в ефира на BTV Lady, както и в онлайн платформата на ДНК.

Поредицата има за цел е да вдъхнови всички млади семейства и двойки в детеродна възраст, които се колебаят или отлагат във времето раждането на деца, да подкрепи онези, които вече са в очакване на наследник, да бъде опора на всички настоящи родители, но и да подготви с полезни съвети бъдещите родители да посрещнат спокойни новия член на семейството.

ДНК, заедно със своите партньори, ще облекчи бюджета на техните семейства, осигурявайки бебешки ДНК пакет с продукти и услуги от първа необходимост за новородените в рамките на проекта, за период от една година.

Пакетът на ДНК включва материална подкрепа, осигурявайки продукти и услуги за период от една година: педиатрични прегледи, пелени, храни – мляко, бебешки пюрета и каши, козметика и аксесоари, бебешка количка, дрешки, дървени играчки и т.н.

Всички бъдещи майки, които искат да станат част от този вълнуващ проект, могат да се запишат на www.btv.bg/40weeks. Поради големия интерес кастингът е отворен до 11 юни.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
#tQw

Гост 18.05.2021 17:46:34

Я по една мотика и на полето...


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...