Сряда, 19 Юни 2019
09
май
1
 

Трети международен конгрес по майчино-фетална медицина

Сряда, 09 Май 2018 | 12:46:14
1

Последните новости в областта на майчино-феталната медицина ще дискутират 350 лекари от България и света на Третия международен конгрес, посветен на темата. Форумът е тридневен и ще се проведе от 18 до 20 май в хотел Рила, Боровец, съобщават организато

Последните новости в областта на майчино-феталната медицина ще дискутират 350 лекари от България и света на Третия международен конгрес, посветен на темата. Форумът е тридневен и ще се проведе от 18 до 20 май в хотел Рила, Боровец, съобщават организаторите. Специалистите ще обсъждат как да бъде обезпечен достъпът до навременна високоспециализирана диагностика и качествено проследяване на бременността за постигане на оптимално здраве на майката и плода до и след раждането, както и в детската възраст.

Акценти в програмата са скринингът за прееклампсия и диабет, феталната хирургия, генетичните изследвания на бременността, значението на високоспециализираната ултразвукова и биохимична диагностика в първи, втори и трети триместър. Събитието се организира от Асоциацията по Майчино-фетална медицина с цел да събере на едно място специалисти от всички области на медицината, ангажирани с майчиното и детското здраве. Българските и чуждестранните специалисти ще обменят опит при установяване, проследяване и терапия на усложнена бременност, както и за мултидисциплинарния подход при профилактика на усложненията по време интраутробния и ранния неонатален перииод.

 „Безкрайно сме поласкани отново да посрещнем в България ръководителя на Центъра по Фетална медицина в King’s College Hospital в Лондон проф. Кипрос Николаидес, който ще изнесе финалната лекция на конгреса. Другият основен акцент в научното събитие е участието на проф. Цветомир Луканов - главен лекар на Клиниката по детска сърдечна хирургия на Университета в Хайделберг", съобщава д-р Мария Янкова – Председател на Асоциацията по Майчино-фетална медицина. Чуждестранните лектори включват още проф. Никола Персико от Университетската болницата на Милано, проф. Ранджит Аколекар от Британския King’s College Hospital, д-р Мария дел Мар Гил от Университетската болница в Мадрид и др.

Българският опит за високоспециализирано проследяване на бременността и съхраняване на качеството на живот на майката и детето ще бъде представен от д-р Радка Масларска, проф. Мария Миланова, проф. Димитър Марков, проф. Алексей Савов, проф. Цветелина Танкова и т.н.

„Искаме да дадем трибуна както на утвърдените известни имена, така и на по-младите колеги, които работят с огромен ентусиазъм и имат какво да покажат“, допълва д-р Янкова. След научната част на събитието ще се проведе безплатен курс по специализирана пренатална диагностика “Hands on technics” за участниците във форума.

Конгресът е насочен освен към акушер-гинеколози и неонатолози, детски кардиолози, детски кардиохирурзи, ехокардиографисти, ендокринолози, хирурзи, специалисти по образна диагностика, генетици, така и към специализиращи лекари, професионалисти по здравни грижи и студенти, които имат за цел развиват кариерата си в посока майчино-фетална медицина. Регистрацията продължава да е активна на страницата на Асоциацията www.mfmbg.orgКоментари по темата

Правила на форума за коментари
MY*q

Futurehealth 14.11.2018 13:46:03

Успех!


Още новини
НЗОК няма основаниe да отказва плащане за външни консултанти в болниците
19.06.2019 17:48:37 Надежда Ненова

НЗОК няма основаниe да отказва плащане за външни консултанти в болниците

От 1 юни влизат в сила новите цени на клиничните пътеки, които касая ...

Двойно са намалели болните от туберкулоза у нас за 10 години
19.06.2019 17:02:04

Двойно са намалели болните от туберкулоза у нас за 10 години

Заболеваемостта от туберкулоза е намаляла от 38 на 100 000 през 2008 г. до 18,4 на 100 000 през 2 ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...