Вторник, 20 Ноември 2018
09
май
 

С нова апаратура за образна диагностика се сдоби „Софиямед“ за шестата си годишнина

Сряда, 09 Май 2018 | 10:11:00


В навечерието на шестата годишнина от основаването си УМБАЛ „Софиямед“ закупи последно поколение скенер, съобщиха от лечебното заведение. Уредът позволява провеждане на целия спектър от компютърно-томографски изследвания, по-добра продуктив

В навечерието на шестата годишнина от основаването си УМБАЛ „Софиямед“ закупи последно поколение скенер, съобщиха от лечебното заведение. Уредът позволява провеждане на целия спектър от компютърно-томографски изследвания, по-добра продуктивност и качество на образа. От този месец с нови, по-добри функционалности, е и ядрено-магнитният резонанс. С актуализирания софтуер се разширява спектърът от изследвания, подобрява качеството на образа, съкращава времето на изследването с около 30%, минимизира шума. Ядрено-магнитният резонанс дава възможност за трактография, посредством която се проследяват мозъчните пътища - изключително важна и ценна в невро онкологията и неврологията.

„Инвестицията в съвременна медицинска апаратура е една от основните ни цели. Наясно сме, че в днешно време качествената апаратура, която е в помощ на лекарите, позволява и качествено здравеопазване. Това е нашата основна мисия. Вече 6 години УМБАЛ „Софиямед“ предлага на своите пациенти именно това. Убеден съм, че всеки лев инвестиция си заслужава, доказателство са хилядите благодарни пациенти. Смело мога да кажа, че разполагаме с оборудване и специалисти, като всяка европейска болница, претендираща да прави медицина на високо ниво“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на болница „Софиямед“.

Той допълни, че освен в последно поколение медицинска апаратура здравното заведение инвестира и в своите кадри. „ Болницата се утвърди като лечебното заведение с  качествена база за обучение и научно развитие на специалистите в нея. Нещо повече,  предвиждаме създаване на Научен съвет към УМБАЛ „Софиямед“, акцентира д-р Пелев.

Качествено медицинско здравеопазване, водещи специалисти, съвременни оперативни  методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече шест години за своите пациенти УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“. Медицинският комплекс стартира дейноста си на 9 май 2012 година.

През шесте години от създаването си „Софиямед“ се превърна във водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти. На територията на медицинският комплекс функционарат 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната, с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции. От няколко месеца болницата е сертифицирана като център за хурургия на ръка, където се извършват едни от най-сложните операции.

От създаването си до днес в Диагностично-консултативния център са проведени над 400 хиляди прегледа, осъществени са стотици хиляди лабораторни изследвания.

„В ДКЦ „Софиямед“ работят над 140 лекари в 40 различни медицински специалности. Разполагаме с 6 лаборатории. Вече можем да предложим на нашите пациенти преглед по специалностите Детска ендокринология и Клинична имунология“, обясни управителят д-р Тинка Данчева.

Всяка година броят на хората, които избират медицински комплекс „Софиямед“ за своето лечение или диагностика, се увеличава. За 6 години от създаването си в болницата са лекувани над 153 хиляди души, извършени са близо 83 хиляди операции, в Спешно-приемно отделение са прегледани около 50 хиляди пациенти, над 1800 бебета са проплакали в ръцете на АГ специалистите и акушерите в „Софиямед“.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
GYP@


Още новини
Нови 8 случая на заразени с хепатит А в Ловешко само за седмица
20.11.2018 16:52:55

Нови 8 случая на заразени с хепатит А в Ловешко само за седмица

За нови 8 случая на заразени с хепатит А в Ловешка област съобщи Регионалната здравна инспекция ( ...

Рокада в ръководството на врачанската болница
20.11.2018 15:54:37

Рокада в ръководството на врачанската болница

Промяна ще бъде направена в Съвета на директорите на МБАЛ „Христо Ботев” във Враца. Т ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...