Понеделник, 24 Юни 2019
09
май
 

С нова апаратура за образна диагностика се сдоби „Софиямед“ за шестата си годишнина

Сряда, 09 Май 2018 | 10:11:00


В навечерието на шестата годишнина от основаването си УМБАЛ „Софиямед“ закупи последно поколение скенер, съобщиха от лечебното заведение. Уредът позволява провеждане на целия спектър от компютърно-томографски изследвания, по-добра продуктив

В навечерието на шестата годишнина от основаването си УМБАЛ „Софиямед“ закупи последно поколение скенер, съобщиха от лечебното заведение. Уредът позволява провеждане на целия спектър от компютърно-томографски изследвания, по-добра продуктивност и качество на образа. От този месец с нови, по-добри функционалности, е и ядрено-магнитният резонанс. С актуализирания софтуер се разширява спектърът от изследвания, подобрява качеството на образа, съкращава времето на изследването с около 30%, минимизира шума. Ядрено-магнитният резонанс дава възможност за трактография, посредством която се проследяват мозъчните пътища - изключително важна и ценна в невро онкологията и неврологията.

„Инвестицията в съвременна медицинска апаратура е една от основните ни цели. Наясно сме, че в днешно време качествената апаратура, която е в помощ на лекарите, позволява и качествено здравеопазване. Това е нашата основна мисия. Вече 6 години УМБАЛ „Софиямед“ предлага на своите пациенти именно това. Убеден съм, че всеки лев инвестиция си заслужава, доказателство са хилядите благодарни пациенти. Смело мога да кажа, че разполагаме с оборудване и специалисти, като всяка европейска болница, претендираща да прави медицина на високо ниво“, коментира д-р Йордан Пелев, управител на болница „Софиямед“.

Той допълни, че освен в последно поколение медицинска апаратура здравното заведение инвестира и в своите кадри. „ Болницата се утвърди като лечебното заведение с  качествена база за обучение и научно развитие на специалистите в нея. Нещо повече,  предвиждаме създаване на Научен съвет към УМБАЛ „Софиямед“, акцентира д-р Пелев.

Качествено медицинско здравеопазване, водещи специалисти, съвременни оперативни  методи, модерна апаратура и професионална диагностика предлага вече шест години за своите пациенти УМБАЛ и ДКЦ „Софиямед“. Медицинският комплекс стартира дейноста си на 9 май 2012 година.

През шесте години от създаването си „Софиямед“ се превърна във водещо здравно заведение в страната, разполагащо с едни от най-добрите специалисти. На територията на медицинският комплекс функционарат 25 отделения и клиники, осъществяващи дейност в различни медицински специалности. Болничното заведение разшири легловата си база и вече разполага с 626 легла. Операционният блок е един от най-големите в страната, с 22 зали, в които годишно се извършват хиляди операции. От няколко месеца болницата е сертифицирана като център за хурургия на ръка, където се извършват едни от най-сложните операции.

От създаването си до днес в Диагностично-консултативния център са проведени над 400 хиляди прегледа, осъществени са стотици хиляди лабораторни изследвания.

„В ДКЦ „Софиямед“ работят над 140 лекари в 40 различни медицински специалности. Разполагаме с 6 лаборатории. Вече можем да предложим на нашите пациенти преглед по специалностите Детска ендокринология и Клинична имунология“, обясни управителят д-р Тинка Данчева.

Всяка година броят на хората, които избират медицински комплекс „Софиямед“ за своето лечение или диагностика, се увеличава. За 6 години от създаването си в болницата са лекувани над 153 хиляди души, извършени са близо 83 хиляди операции, в Спешно-приемно отделение са прегледани около 50 хиляди пациенти, над 1800 бебета са проплакали в ръцете на АГ специалистите и акушерите в „Софиямед“.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
pcMb


Още новини
Надяваме се за догодина да договорим отпадането на лимитите по отделения
24.06.2019 16:50:54 Надежда Ненова

Надяваме се за догодина да договорим отпадането на лимитите по отделения

Засега има резистентност към въпроса за лимитите по легла от страна на НЗОК. Това каза пред Zdrav ...

Удължават срока за заявки за централизираната поръчка на лекарства
24.06.2019 15:58:04

Удължават срока за заявки за централизираната поръчка на лекарства

Министерството на здравеопазването удължава срока за събиране на заявки за закупуване на медикаме ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...