Вторник, 22 Януари 2019
11
май
4
 

СЛК: Време е да покажем колко високо ценен е трудът на професионалистите по здравни грижи

Петък, 11 Май 2018 | 15:29:37
4

„От свое име и от името на Управителния съвет на СЛК към БЛС изразявам нашата най-висока оценка към труда, който полагат всички специалисти по здравни грижи в България“. С тези думи председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Медж

„От свое име и от името на Управителния съвет на СЛК към БЛС изразявам нашата най-висока оценка към труда, който полагат всички специалисти по здравни грижи в България“. С тези думи председателят на Столичната лекарска колегия д-р Асен Меджидиев се обръща към председателя на БАПЗГ Милка Василева в подкрепа към предстоящия протест на професионалистите по здравни грижи.

„Така както една съсловна организация разбира необходимостта от промени с цел подобряване на условията за работа, надграждане на квалификацията и достойна оценка на труда, друг едва ли може. За всички нас от Столична лекарска колегия е от особено значение нашите партньори в цялостния лечебен процес да бъдат удовлетворени във всеки аспект, тъй като това полага солидните, стабилни и много важни основи на здравото, генериращо БВП продукт общество“, отбелязва д-р Меджидиев.

„Като част от работния процес, в който сме едно цяло, ние от Столична лекарска колегия сме наясно колко е важно всеки да има възможността - било тя законова, нормативна, административна и финансова, да се развива пълноценно. Това води до по-адекватните и навременни грижи в цялостния медицински процес. Ето защо подкрепяме основателните Ви искания за по-добри условия на труд и заплащане“, декларира още председателят на СЛК.

„Българските специалисти по здравни грижи са едни от най-добре подготвените. Време е да получат и нагледната оценка колко високо е оценен трудът им“, завършва д-р Меджидиев.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Gc$9

истината 12.05.2018 20:15:08

Дано тези мед. сестри разберат, че са употребени в пореднaта фалшивa PR акция на казионната БАПЗГ и баба им Милка. Целта е да се изпусне малко пара от свирката, "анестезира" съсловието и отчете дейност, а после всичко да си продължи постарому с цел запазване на статуквото и благинките за ръководството на асоциацията. Едни и същи циркови изпълнения, в които от години участва и ръководството на БЛС по същите гореизброени причини. Безспорен факт е, че цялата система на здравеопазването се крепи в момента на мед. сестри - пенсионерки или такива в предпенсионна възраст и един техен ЕФЕКТИВЕН ПРОТЕСТ ще срути фалшивата система за по-малко от 24 часа. А истината е жестока и тя е, че НЯМА КОЙ ДА ЗАМЕНИ сегашното поколение медицински специалисти и само от тях зависи дали ще се преборят за достойни и заслужени заплати и пенсии или ще продължат да работят робски и живуркат мизерно до пълния крах на системата.

Лекар 11.05.2018 11:18:49

Има ли Д-р Меджидиев остойностен лекарски труд в РБ вече 18 години?

Михова 11.05.2018 11:01:21

Работя 8 год. след пенсия .Пенсията ми беше 168 лв. , а лекарствата 107 лв. за месеца , затова се принудих да работя и така вече 45 години работя от който 35 г като акушерка и 15 г като сестра. При последното повишение на сестринските заплати в община Младост направиха поредната дискриминация на сестри пенсионери и не пенсионери.Не ни стимулираха с това което на всички защото сме имали много трудов стаж и парите ни били повече от тия който имат малко трудов стаж и затова решиха да направят брутните заплати еднакви.Питам се докога ще издържат пенсионери като мен на това, което става в нашата община и кой най после ще обърне внимание на тези хора който се разпореждат с живота на хора ,който се борят цял живот да работят за да оцеляват.Не прекъснато се говори ,че няма медицински специалисти че в сектора работят 75% пенсионери но ето как се постъпва с тях .В нашата община в дет. градини работят 69 пенсионери 28 не пенсионери. Не съм сигурна че трябва да се стимулират само тези 28 човека.

БЛС-Въоръжено Крило 11.05.2018 14:21:31

За съжаление това поколение медсестри и лекари са осъдени да работят безплатно на комунистите и този висококвалифициран медицински труд да не бъде никога остойностен и да отговаря на социалната му позиция и значение. Но само с;лед 5-6 години обществото ще си плаща високата цена на болшевишкия тарикатлък да подритват най-важните професии в едно цивилизовано (уж) общество


Още новини
Финална тестова процедура на е-системата за лекарствата започва МЗ
21.01.2019 16:53:39

Финална тестова процедура на е-системата за лекарствата започва МЗ

Министерството на здравеопазването стартира финална тестова процедура на Електронната система за ...

Вашата хуманна специалност носи заряда на надеждата, че няма невъзможни неща
21.01.2019 16:28:01

Вашата хуманна специалност носи заряда на надеждата, че няма невъзможни неща

„От свое име и от името на целия Управителен съвет на Столична колегия на БЛС Ви поздравява ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...