!
Неделя, 08 Септември 2024
05
дек
2
 

Пациенти организират благотворителен базар за Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“

Сряда, 05 Декември 2018 | 14:14:07
2

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира на 15 декември в София благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по

Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България организира на 15 декември в София благотворителен коледен базар под надслов „С любов и усмивка за Коледа“ в полза на Клиника по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, съобщиха от лечебното заведение. Базарът ще се проведе на 15 декември от 11:00 до 17:00 ч. в залата на Културен център „Г8“ на ул. „У. Гладстон“ №8 в столицата. Организацията непрекъснато се старае да подпомага хора с ревматични заболявания със събраните средства от своите ежегодни благотворителни активности. Този път е избрала да помогне на повече хора с ревматични заболявания, затова и изборът е паднал върху УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, където се намира една от ревматологични клиники в страната. В Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ се лекуват хора от цялата страна. Тя разполага с 35 легла, разпределени в два сектора – мъжки и женски, и от началото на 2018 г. през нея са преминали 2230 пациенти.

С приходите от базара Организацията иска да помогне за подобряване на битовите условия за пациентите, така че те да отговорят на високата професионална подготовка на екипа и добрата технологична обезпеченост.

Клиниката по ревматология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив е създадена през 1993 г. и е разположена в База 1 на болницата на бул. ”Васил Априлов” 15А, където сградният фонд е значително по-стар от този на База 2 на болницата – Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66 в Пловдив.

В Клиниката по ревматология на първата пловдивска университетска болница се извършват диагностика и лечение на болните с активни ревматологични заболявания. Клиничното звено е база за провеждане и участва в многоцентрови международни и одобрени от ИАЛ клинични проучвания за лечение на болните с ревматоиден артрит със съвременни биологични средства, за лечение на болните с остеоартроза, системен лупус и остеопорозата при постменопаузални жени.

Извършват се и високоспециализирани дейности по профила на клиниката като: ултрасонография на ставите и околоставните тъкани, ставна артроцентеза – с диагностична цел и за инжектиране на медикамент, пункционна биопсия на синовиална тъкан, артроскопия на колянната става с целенасочена биопсия, компенсирана поляризационна микроскопия на СТ за диагностика на кристалните артропатии (подагра и други артропатии), биопсия на подкожна абдоминална мастна тъкан за откриване на системна амилоидоза, ЕКГ изследване и Ехокардиографско изследване на болните.

Екипът на Клиниката по ревматология и ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ изказват своята благодарност и признателност за съпричастността на Организацията на пациентите с ревматологични заболявания в България



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
ac9j

Анка Чобанова 05.12.2018 21:51:16

Хиляди благодарности към организацията на пациентите с ревматологични заболявания и всички, които вземат участие във базара за оказаното доверие и помощ на клиниката по ревматология гр. Пловдив , която наистина имаше нужда от едно подобрение! Благодарности и към доц. Генева и целият екип ! БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ!!!

Ваня Бояджиева 05.12.2018 20:23:24

Най добрата клиниката с най добрата началничка:доц.Мариела Генева-попова!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...