!
Неделя, 08 Септември 2024
10
ян
2
 

Неонатологията в МБАЛ-Пазарджик получи дарение

В болницата се грижат за бебе, родено 650 гр.

Петък, 10 Януари 2020 | 15:49:23
2

Доброволци от „Съвета за младежка политика“ дариха на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик пет кислородни палатки. Средствата, с които са закупени уредите, са в размер на 1000лв. Те са събрани в рамките на кампанията „Пазарджик

Доброволци от „Съвета за младежка политика“ дариха на Неонатологично отделение на МБАЛ-Пазарджик пет кислородни палатки. Средствата, с които са закупени уредите, са в размер на 1000лв. Те са събрани в рамките на кампанията „Пазарджик обича“, която се реализира през изминалата 2019 г., съобщиха от лечебното заведение.

Това е голяма кауза, зад която застанаха много хора и днес правим първото дарение на МБАЛ-Пазарджик. Близо 2 хиляди лева са събраните средства от   пуснатите в металното сърце  пластмасови капачки , както и от предадените в пунктовете за рециклиране пластмасови шишета , хартия и алуминиеви кенчета.  Благодаря на всички доброволци и хората, които се включиха в кампанията, заяви председателят на Съвета за младежка политика Александър Иванов, след като връчи дарението на началника на Неонатологично отделение д-р Здравка Пиронова .

„Изключително благодарни сме за дарените кислородни палатки, защото голяма част от тези, с които разполагаме са амортизирани. Много благодаря на всички дарители, които са събирали капачки, за да помогнат на бебенцата, които са при нас. Имаме нужда от кувьози и апаратура, защото се увеличават болните и недоносени деца, а разходите за едно недоносено дете на ден са над 1000 лв, отбеляза д-р Пиронова. В момента в интензивния сектор на отделението се отглежда изключително малко бебе, което е родено на 20 декември. Малкият Игнат е роден с тегло от едва 650 грама. Вече тежи 750 грама и състоянието му е стабилно, но има нужда от постоянни грижи. Той също се нуждае от кислородна палатка, обясни д-р Пиронова.

Изпълнителният директор на МБАЛ-Пазарджик д-р Красимир Темнилов връчи на Александър Иванов благодарствено писмо за направеното дарение и от името на ръководството на лечебното заведение изказа благодарност за благородната кауза на младежите от Съвета за младежка политика, свързана с недоносените бебета. Показахте, че имате големи и добри сърца. Благодарим ви за добрия пример , който давате. Пожелавам ви да сте здрави и нека да продължим сътрудничеството с вас, за да сме в помощ на най-малките, каза още д-р Темнилов. Той допълни, че болницата също се включва в кампанията „Пазарджик обича“ и дари пластмасови капачки за нея. От отделенията на болницата вече е събран голям брой капачки, които утре ще бъдат предоставени на пункта за рециклиране.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
n5dG

Гост 10.01.2020 23:32:12

Тиков и Домусчиев искат да закрият МБАЛ Пазарджик. Ама не са познали

До Гост 11.01.2020 22:26:31

5 кислородни палатки?! Направо Домусчиев сега си яде джигрите от яд за това дарение!Явно доктората в Пазарджик, особено онези които работите в държавни болници сте големи параноици и доста сте си повярвали?! Защо им е на някои да ви затрият - тяхното така или иначе не се губи, па доколкото знам Домусчиев има бая милиони, та вие да сте му някаква мишена?! Другият не съм го чувал - ама едва ли и на него сте му някакъв трън в петата? Дано и населението в този град да не е толкова шантаво, че лоша работа тогава... Общо взето ви тресе дълбок провинциализъм .... Поздрави от старата столица на републиката!!!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...