Събота, 19 Януари 2019
11
окт
2
 

Над 350 000 българи страдат от хиперхидроза

В Clinica Liberty лекуват успешно проблема със свръхизпотяването

Сряда, 11 Октомври 2017 | 15:53:19
2

Над 350 000 българи страдат от хиперхидроза – състояние, при което се наблюдава прекомерно изпотяване. Според последните проучвания проблемът засяга между 10 и 15% от населението в света, стана ясно при представянето на първия център за лечение н

Над 350 000 българи страдат от хиперхидроза – състояние, при което се наблюдава прекомерно изпотяване. Според последните проучвания проблемът засяга между 10 и 15% от населението в света, стана ясно при представянето на първия център за лечение на хиперхидроза у нас -  Clínica Liberty България, намиращ се в София.

В него се прилага иновативната технология miraDry, която е единствената неинвазивна терапия на т. нар. аксиларна хиперхидроза - прекомерно изпотяване в областта на подмишниците. Терапията е одобрена от Агенцията за контрол на храните и лекарствата (FDA) на САЩ и е използвана в редица европейски страни. МiraDry използва електромагнитни вълни, които разтварят потните жлези, без да се нараняват останалите тъкани. Терапията се състои от една или две сесии, редуцира потните жлези на аксилите, но не оказва влияние на мускулните и мастните тъкани, нито на епидермиса. Лечението помага за редуциране на потта до 80-90%, а резултатите са налице веднага след провеждане на две сесии.

„Този метод решава дефинитивно проблема“, категоричен бе д-р Юлиян Йорданов, който е главен лекар в клиниката и хирург в Първа градска болница. Той подчерта, че използваната техника е изключително прецизна, дава резултат и би могла да помогне на много хора, които страдат от проблема с прекомерното изпотяване.

Д-р Тсахи Видер, който работи в Националния център по хиперхидроза в Израел, и е съосновател на аналогична клиника в Израел, посочи, че хиперхидрозата и притесненията, които тя поражда, често се пренебрегват, включително и от медицински лица, чиято помощ е била потърсена от хора с такъв проблем. Той обясни, че до преди 20 години за решаването на проблема с обилното изпотяване се е прилагала хирургична интервенция, т. нар. симпатектомия, при която са отстранявани голям процент от потните жлези. Страничен ефект от нея обаче е била появата на компенсаторно изпотяване на други места по тялото. При иновативния метод не се наблюдават подобни странични последствия, категоричен бе той.

Допълнителен ефект от новата процедура е премахването на неприятната миризма и в повечето случаи намаляване на окосмяването.

Международната асоциация по въпросите на хиперхидрозата признава и препоръчва miraDry като лечение, трайно решаващо проблема с прекомерното изпотяване на подмишниците.

В Clínica Liberty се прилагат и процедури за лечение на свръхизпотяване в областта на дланите и стъпалата чрез въведената за пръв у нас  технологията palmaDry. Процедурата е на принципа на йонофореза и е пригодена за провеждане и в домашни условия.

На събитието присъстваха и две от пациентките, преминали през терапията - Калина Иванова и Лора Гурмева, които споделиха, че прекомерното изпотяване значително е понижавало самочувствието им, като пряко е рефлектирало както на работата, така и на личния им живот. Непосредствено след провеждане още на първата сесия,  проблемът с прекомерното изпотяване и неприятната миризма на подмишниците е останал в миналото. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
#yVP

Ива 12.10.2017 16:55:33

Здравейте, Райна! Всеки, който желае да посети CLÍNICA LIBERTY може да запише своя час за безплатна консултация на тел. 070010666, или да посети клиниката на адрес гр. София, Студентски град, ул. “Проф.Кирил Попов”46, етаж 1

Райна Василева 11.10.2017 20:02:52

Здравейте, Толкова ме зарадва новината за откриването на клиника в която биха ми помогнали за това неприятно заболяване наречено хиперхидроза,че нямам търпение да Зи запиша час и да започна лечението! Защото състоянието в което се намирам от това прекомерно изпотяване граничи вече с лудост! Но,моля ви,бихте ли ме уведомили къде се намира тази клиника в София? Ще ви бъда безкрайно благодарна,ако ми отговорите! С поздрав,Василева


Още новини
Грипна епидемия и в Смолян
19.01.2019 09:28:54

Грипна епидемия и в Смолян

Считано от 18 януари, РЗИ-Смолян обявява грипна епидемия на територията на област Смолян, съобщих ...

Надзорът на НЗОК разпределя бюджети за първото тримесечие на годината
18.01.2019 17:01:50

Надзорът на НЗОК разпределя бюджети за първото тримесечие на годината

В понеделник, на 21 януари, Надзорният съвет на Здравната каса ще проведе първото си заседание за ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...