Четвъртък, 24 Януари 2019
05
ноем
7
 

Министър Кралев: Атаката срещу ген. Петров е част от хибриднaта война срещу правителството

Неделя, 05 Ноември 2017 | 11:35:13
7

Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров като част от хибридната война, която се води срещу правителството. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик радио.  Според него в момента срещу к

Оценявам атаката срещу бившия здравен министър проф. Николай Петров като част от хибридната война, която се води срещу правителството. Това каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред Дарик радио. 

Според него в момента срещу кабинета “Борисов 3” се води много агресивна борба, защото на всички е ясно, че коалицията е стабилна и правителството няма алтернатива. Спортният министър обясни, че изкуствено се генерират изключително много фалшиви новини във всички сектори.

Според министър Кралев цялата история с оставката на ген. Петров прилича на  „Не били компютри, а компоти”. Той подчерта, че според документите Военна прокуратура е отказала да образува разследване срещу Николай Петров. “Сумата, усвоена по договора, далеч не е 1,2 млн., а 300 хил. лева”, посочи Красен Кралев и подчерта, че трябва да бъде ясно, че е спечелила офертата с най-ниска цена и роднинските връзки нямат нищо общо тук. Министърът на младежта и спорта изтъкна още, че документите, подготвени за тази поръчка, са изготвени от предишния екип и министър Петров просто подписва документацията за търга.

Красен Кралев бе категоричен, че подадената оставка на професор Николай Петров е личен морален акт. Той припомни, че бившият здравен министър влезе в правителството с огромна подкрепа от лекарските среди и с големи очаквания. “Ген. Петров е морален човек, който не допусна възможността тази манипулация да се отрази негативно върху правителството. С приемането на оставката премиерът Борисов показа, че няма да позволи да падне дори сянка на съмнение върху морала на министрите. Ние знаем, че да има и само леки съмнения срещу нас, трябва да си тръгнем от кабинета”, заяви спортният министър.  

По думите му, честата смяна на министри в здравния сектор се дължи на изключително трудния ресор.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
$huz

Гост 06.11.2017 22:35:54

Просто така корумпетата си обясняват събитията когато краденето на обществени средства завърши неблагополучно и някой колега' бъде разкрит от медиите. На сгафило корумпе хибридните войни му пречат

Гост 05.11.2017 22:36:48

Най-ниска цена другия път. Когато няма други оферти, всички цени са най-ниски

Elf 05.11.2017 22:21:26

Mhm,toi i Stoil Apostolov beshe ,,hubrid,,.Bratovched na Tikov,a Tikov hibriden partniaor na Cvetanov.Ei taka,,hibridno,, po peshterska linia.A savsem ,,hibridno,,kmeta na Pazardjik e i toi ot Peshtera.I savsem hibridno Pazardjik e iybiratellnia raion na Peevski.Pfuuuu,kolko sluchaino.

д-р Г. Тодоров 05.11.2017 21:14:10

От "генерала в хибридните войни - д-р Г.Тодоров": Днес, един друг министър в правителството, Красен Кралев заяви, че: „Aтаката срещу министъра на здравеопазването е част от хибридната война, която се води срещу правителството“, „Сумата, усвоена по договора, далеч не е 1,2 млн., а 300 хил. лева”, и подчерта, че трябва да бъде ясно, че е спечелила офертата с най-ниска цена и роднинските връзки нямат нищо общо тук. Министър Кралев, мой колега(по образование-лекар), човек, с който заедно сме били в университета във Варна, явно не е гледал репортажа. Защото ако беше гледал, щеше да идентифицира, че с изявите си, ме обявява за участник в хибридни войни. Привидяли му се само на него. Проблема е много по-голям, във ВМА и в системата като цяло и е жалко , че един министър, в случая на спорта, не го вижда, разбира и е забравил какъв е бил като студент и в ранните години на прехода. Какъв го помним и беше и какъв стана. Не мога , да го позная, а вероятно и други не могат, или са му свикнали вече. Хибридните войни, може да съществуват само ако няма факти. А коментара ми, в репортажа на бТВ – бТВ Репортерите с автор, Петър Нанев, довел до оставката на министър д-р Петров, се базира на факти, не е превратно тълкуване, каквото тълкуване е от поредния министър на амбразурата, а на правилното им и истинно обяснение за хората, от медиите. Лицемерието, завладяло почти всяко правителство на България и неговите членове, беше за пореден път проявено от негов член в Дарик радио. Разчитайки на факта, че познавам Красен Кралев, му се обадих и коментара му беше: „Още по-лошо за теб , че си застанал пред камерата!“ Тоест съм участник в Хибридната война, която е само в неговата глава и в неговите ПР опирни точки, от които той много добре разбира, все пак е създател на „МАГ комуникейшънс“ ООД, рекламна агенция и консултант по ПР. Доскоро я управляваше и работеше за министерски съвет. Май ще трябва да се чувствам застрашен, че съм казал каквото мисля, за одитния доклад и съм постъпил така, както ми е подсказало вроденото ми чувство за справедливост! Е уверявам го, колега Кралев не се чувствам застрашен, а кое е лошо и добро са морални категории. Имаме май различия по оценката им, вече. А нямахме – Жалко! Министър Кралев: Атаката срещу ген. Петров е част от хибриднaта война срещу правителството zdrave.net

Крадлев 05.11.2017 17:35:58

Тотално безхаберно луд шишко

Гост 05.11.2017 14:00:13

Глупости, дължи се на хибридните роднински връзки - дъщеря-любовник (son of law) а и хибридните далавери, които не били незаконни , а само леко неморални , лекичко неморални, а бе, незначително неморални, а бе направо са били герберонормални, тоест Кралев няма задръжки и би ги извършил същите като достоен герберокомуноид

Диване 06.11.2017 13:52:24

Ндаа, тоз индивид добре е лъснал - войни му се привиждат, самият той би го направил същото като Петров (не че не го е правил/прави?!). А то излиза, че Петров подписва и не чете - доста не-похвално за директор на болница, финансирана с бюджетни пари. Другото е, че мушморокът баща на внучето на директора Петров върше "услуга", давайки незаконно великата им "Най-ниска" цена... Еееех кви сте ми едни - думи нямам: да изкараш непочтения благодетел!


Още новини
Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари
23.01.2019 16:51:40 Надежда Ненова

Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари

Електронната система за проследяване на лекарствата ще стартира тестово през февруари. Това съобщ ...

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС
23.01.2019 16:32:52 Надежда Ненова

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС

Изпълнителната агенция по лекарствата и Министерството на здравеопазването нямат за цел да създав ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...