Четвъртък, 24 Януари 2019
21
ноем
 

Медицински колеж – Варна отбеляза 75 години от създаването си

Вторник, 21 Ноември 2017 | 11:22:38


„Днес за всички нас е специален ден, ден на равносметка, на анализ на резултатите, ден на гордост от постигнатото, ден, в който си казваме: „Да, всичко тече, да, всичко се променя." Както ние, така и обстоятелствата около нас. Ние не сме съ

„Днес за всички нас е специален ден, ден на равносметка, на анализ на резултатите, ден на гордост от постигнатото, ден, в който си казваме: „Да, всичко тече, да, всичко се променя." Както ние, така и обстоятелствата около нас. Ние не сме същите, помъдрели, някои със сребро в косите, но запазили своя дух и прекрасните спомени от живота в това достолепно и достойно за уважение медицинско заведение. На всички Вас благодарим за себеотдаването и себепостижението. Благодарим за това, което съградихте, и за наследството, което ни оставихте. Вие притежавахте смелостта, благодарение на която бяхте не само съзерцатели, но и участници в изграждането на МК-Варна", заяви директорът на Медицински колеж проф. д-р Димитричка Близнакова при откриването на Шеста научна сесия за преподаватели и студенти „75 години Медицински колеж - Варна", съобщиха от Медицинския университет.

Ректорът на МУ-Варна проф. д-р Красимир Иванов поздрави ръководството на Медицинския колеж за усърдния труд през годините и за поколенията дипломирани висококвалифицирани специалисти и им пожела бъдещи успехи занапред.

Приветствия към присъстващите поднесоха заместник-ректорът по иновации и транслационна медицина проф. д-р Христина Групчева, директорът на Медицински колеж - София проф. Вихрен Петков, Мария Бонинска – първият заместник-директор на МК, д-р Лидия Маринова – заместник-председател на Общински съвет – Варна, проф. Соня Тончева – директор на Филиал Шумен, доц. Диана Димитрова – директор на Филиал Велико Търново, г-жа Лиляна Петрова – председател на Национално сдружение на бакалавър-фармацевтите в България.

Ръководството на МУ-Варна и Медицински колеж наградиха с плакет ректора проф. д-р Красимир Иванов, заместник-ректорите проф. д-р Христина Групчева, проф. Тодорка Костадинова, проф. д-р Албена Керековска, доц. Емануела Мутафова, помощник-ректора инж. Деян Грънчаров и заместник-директорите на МК през годините д-р Радка Костова, Тодорка Желева, доц. Диана Димитрова.

Наградени бяха и над 70 преподаватели и служители на МУ-Варна с почетни грамоти и награди за дългогодишен труд. Изказана бе специална благодарност за успешно преминалата акредитация и отличния мениджмънт на ръководителите на учебните сектори, които получиха почетна грамота.

Научната сесия беше разделена в шест секции: Дентално здраве, Обществено здраве и здравни грижи, Рехабилитация, Лабораторна и образна диагностика, Фармацевтични науки и медицинска козметика и Постерна секция. Участниците бяха 165, от които 39 студенти от Медицински колеж. Конференцията събра утвърдени имена и млади учени, които за пореден път обмениха идеи и опит.  Изнесени бяха 90 доклада и представени 39 постера.  Предстои научните трудове да бъдат отпечатани в списание „Варненски медицински форум", издание на Медицински университет – Варна.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
A6NJ


Още новини
Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари
23.01.2019 16:51:40 Надежда Ненова

Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари

Електронната система за проследяване на лекарствата ще стартира тестово през февруари. Това съобщ ...

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС
23.01.2019 16:32:52 Надежда Ненова

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС

Изпълнителната агенция по лекарствата и Министерството на здравеопазването нямат за цел да създав ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...