Неделя, 21 Април 2019
01
юни
 

Майки от Пловдив излизат на протест срещу задължителните ваксини

Ако родителите не правят ваксинацията, означава, че нямат точна информация, казва д-р Ангел Кунчев

Петък, 01 Юни 2018 | 16:03:32
24

Майки от Пловдив излизат на протест за правото на избор относно ваксинирането на децата, съобщи „Фокус”. Протестът ще се проведе от 11.00 часа на 2 юни на площада пред Общината и е част от международна акция, която ще се състои по същото вр

Майки от Пловдив излизат на протест за правото на избор относно ваксинирането на децата, съобщи „Фокус”. Протестът ще се проведе от 11.00 часа на 2 юни на площада пред Общината и е част от международна акция, която ще се състои по същото време в различни страни по света. В България той ще се проведе във всички големи градове.

Събитието се осъществява и по случай Международния ден на пострадалите от ваксини, отбелязван на 3 юни. „Има много пострадали от ваксини деца, а в същото време родителите нямат право да кажат „да” или „не”. Затова сме решили да направим така, че да можем да извоюваме правото си ние, родителите, да казваме дали да се ваксинират децата ни, или не”, смятат организаторите на протеста.

Според българската статистика в страната няма нито едно пострадало дете от ваксини, но майките твърдят, че случаите са много и се покриват.

„Повечето родители безропотно се съгласяват със задължителността на ваксините, тъй като не са достатъчно просветени по темата“, твърдят още протестиращите. Според тях, сред лекарите също има много, които не ваксинират децата си, тъй като знаят какъв е риска от това.

„Защо си избрал личния си лекар, когато не му вярваш? Има достатъчен избор и свобода да се запишеш при друг, но когато той ти каже, че нещо е полезно за здравето и трябва да имунизираш детето си, би следвало да му се довериш, поне на запад е така“, смята обаче главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„Не мисля, че има майки, които желаят лошото на децата си. Ако тя не прави ваксинацията, това означава, че няма точна информация. По-добре е да се опиташ да я спечелиш на твоя страна, отколкото да я наказваш. Ще работим и в тази посока, но това е много бавна и тежка борба“, казва д-р Кунчев.

По думите му има голяма заблуда, че страшно много хора не имунизират децата си, което не е вярно. „Всички данни, които имаме: административни и от отделни проучвания, показват, че над 95-96 процента от родителите съвсем нормално и съзнателно имунизират децата си и вярват на ваксините. Но групата, която е против, е много активна, много гласовита, тя пише по форуми, организира събития, вдига шум и създава впечатление за много голям брой от лица, която “би довела“ до срив в имунизационния календар. Това не е така, но е факт, че има такава група, постепенно завземаща територии и ставаща все по-голям фактор, особено в големите градове“, казва той.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
mjnd

Днешното 07.06.2018 22:25:53

състояние на конвенционалната медицина е показано много точно в началото на това видео: https://youtu.be/T26iZ0-jrvA След това, обаче, тезите не са съвсем издържани от научна гледна точка. В това видео https://youtu.be/KrmjL_77Qqg са представени основите на Германската нова медицина и Петте биологични закона, открити от д-р Рике Хамер в началото на 80-те години на миналия век. От него се вижда, че както неживата природа, така и живата се подчинява на строги природни закони. Ако искат да помагат на хората, лекарите трябва да познават тези закони и да се съобразяват с тях, а не да се изживяват като чираци-магьосници (както сполучливо се изразява д-р Хамер), които поправят "грешките" на Природата.

лекар 07.06.2018 11:04:20

Няма смисъл да се спори с идиоти. Преди седмица един "начетен" пациент ми казва "Докторе, според европейския регламент не ти давам съгласие да ми ползваш личните данни!" Казвам "Добре!" и му подавам два празни, чисто бели листа - "Едното ти е амбулаторния лист, другото - рецептата. Лекувай се!"

академик 07.06.2018 12:02:39

ха-ха, браво, добро попадение. Някакъв съвет затова как да се постъпва, когато майката иска детето да си тръгне с абоката, да да няма втори стрес??

Neochakvan gost 06.06.2018 15:15:21

http://www.matrony.ru/mitka-i-devyat-krugov-ada

Ето как 03.06.2018 21:55:41

"изчезват" болестите... Д-р Хамер: "В традиционната медицина терминологията е напълно объркана (да не говорим за пълната липса на обяснение за причината за симптомите). Това, което преди се наричаше полиомиелит (въпреки, че такъв вирус никога не е откриван), сега се нарича МС (множествена склероза) или АЛС (амиотрофична латерална склероза, болест на Лу Гериг, болест на Шарко или болест на моторните неврони) или параплегия (която няма механична причина, тъй като вертебралният канал си остава интактен). Различните имена се отнасят или към мускулна атрофия, или към мускулна парализа."

академик 05.06.2018 12:35:28

Къв е тоя буламач от диагнози, дето си го забъркал, бе стюпид?!?

Dr_Doolittle 04.06.2018 09:10:37

Откъде преписвате тези потресаващи глупости бе скъпи ? Полиовирусът е изолиран още през 1909 година от Karl Landsteiner и Erwin Popper . Вирусният геном е разшифрован през 1981 г от две отделни научни групи и публикуван. Полиовирусът е съставен от РНК и белтъчен капсид. Неговата РНК се състои от 7500 нуклеотида и е подробно проучен . Явно си някой от кретените , които пишат по bg-mamma.com ,че електронната микроскопия на вирусите са компютърна картинка и изобщо не съществуват. Не ми се коментират пък другите глупости , които споменавате на доктори със спекулативни теории...

Тези потрасаващи 04.06.2018 16:11:38

истини ги преписваме от тук: https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/ Не искам да се заяждам, но ето какво пише във Википедия за електронния микроскоп: "През 1924 г. френският физик Луи дьо Бройл работи върху представата, че движещата се материя притежава и вълнови качества. На тази основа през 1931 г. се появява първият електронен микроскоп, конструиран от немеца Ернст Руска. Необходимостта от развитие на техниките за фиксиране и рязане на биологични обекти е причина електронният микроскоп да намери приложение чак след 1950 г. Това довежда до революционни открития за финия строеж на клетката." Интересно, как е бил изолиран и доказано съществуването на вируса през 1909 година? "Вирусният геном е разшифрован през 1981 г от две отделни научни групи и публикуван..." Дай линк към първичния документ, за да повторим експериментите и да потвърдим резултатите! Апропо, потвърдени ли са резултатите от други учени? Дай линк. "...че електронната микроскопия на вирусите са компютърна картинка и изобщо не съществуват." (пропуснал съм простотиите) Това е очевидно от факта, че голяма част от тези картинки са цветни, което е допустимо за Фотошоп, но не и за електронния микроскоп. Тук няма място за много подробности, но има достатъчно независими учени и техни публикации, които подробно разясняват измамата -например: https://sites.google.com/site/germanskanovamedicina/virusi/izmamata-na-virusite

Dr_Doolittle 05.06.2018 18:37:13

Ало пациента с конспиративно налудни идеи . Ние лекарите четем сериозни издания, не чекиджийски мисли на Бай Гочо от III тия етаж на кооперацията ви писани на салфетка докато е в тоалетната. Ето ти един линк от 10 000 линка на серизони издания https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC112492/

UK doctor 05.06.2018 00:29:36

Още един конспиратор. Твоите линкове са fake.

Гост 03.06.2018 20:06:07

"Прости им,Господи,не знаят какво правят!"

Д-р Миндов 02.06.2018 23:01:59

Епохалното откритие на Едуард Дженер през XVIII век – ваксината против едра шарка - се поставя началото на може би най-значителната революция в медицината и на изцяло нов клон в медицинската наука, имунологията. Значимостта на труда на Дженер е практически неизмерима. През XX век само от едра шарка умират стотици милиони хора, докато през 1979, след 140-годишна история на масови имунизации, Световната здравна организация обявява едрата шарка за изкоренено заболяване. Трудът на Дженер е спасил повече човешки животи от всеки друг. Той няма еквивалент в човешката история. Дженер, провинциален английски лекар, се заема с изучаването на едрата шарка, изхождайки от традиционното фермерско вярване, че доячките не се разболяват от едра шарка. Опитвайки се да обясни емпиричния опит, натрупан с вековете, той прави гениално прозрение – той осъзнава, че между кравешката шарка (леко протичащо заболяване, подобно на едрата шарка) и едрата шарка трябва да има нещо общо. Той си дава сметка, че преболедуването от кравешка шарка прави човек невъзприемчив към причинителя на едрата. За да потвърди експериментално хипотезата си, през 1796 г. той инжектира гной от ръцете на доячка, заразена с кравешка шарка от крава на име Blossom (цъфнал цвят), на осемгодишно момче – Джеймс Фипс. Момчето преболедува леко, но когато е изложено на гной от болни от едра шарка, то не се разболява. Дженер успешно повтаря експеримента с още 23 души. По-късно той описва случаи на разболяване от едра шарка след ваксинация, но забелязва, че при имунизираните то протича много по-леко. Макар че аналогични експерименти са правени и преди Дженер, уникалността на неговия труд се състои в това, че доказва, че имунизацията срещу дадено заболяване предпазва индивида от него, и че протективната гной (и съответно патогенния причинител) могат да бъдат предавани от човек на човек, не само от крава на човек. Създадена е първата ваксина (от латински vacca – крава). Великият учен пише писма до Кралското научно дружество, в които описва експеримента си. Предпазливата научна общност се заема с проучване на трудовете на Дженер – трудна задача, предвид техническата невъзможност причинителят да бъде идентифициран (микроскопите, с които вирусът може да бъде визуализиран са създадени много по-късно), както и поради недоразвитостта на имунологията – наука, която Дженер едва що е основал. Правотата на изводите му, обаче, остава непоклатима и постепенно те стават общоприет постулат. През 1840 г. британското правителство прави имунизацията срещу едра шарка задължителна. Свързани статии.. Трудовете на Дженер са продължени и доразвити от много други учени, направили важни приноси към науката и човечеството. Създадени са ваксини срещу едни от най-страшните болести, спасили неизброимо много хора по света. От многото именити учени, допринесли за благоденствието и просперитета на човечеството, можем да споменем Луи Пастьор, създател на ваксините против бяс и антракс, откривател на процеса на пастьоризация (който носи името му), и Джонас Солк. Историята на Джонас Солк е особено трогателна. През 40-те и 50-те години в САЩ (а и в целия свят) бушува епидемия от полиомиелит (детски паралич). Десетки хиляди деца всяка година остават инвалиди за цял живот, болниците са препълнени с деца, които дори не могат да дишат сами и са подложени на изкуствена вентилация с „железен бял дроб“. Трикратният президент на САЩ – Франклин Рузвелт е инвалид след преболедуване от полиомиелит. Страната е обхваната от паника. Учените неистово търсят спасение. На фона на трагедията и отчаянието изпъква решимостта и спокойната увереност на д-р Солк, който през 1948 г. се нагърбва с огромното начинание. Разработването на ваксината против полиомиелит е най-големият медицински проект в историята, включващ 20 000 лекари, 64 000 души помощен персонал и 220 000 доброволци. Когато на 12 април 1955 г. е обявено, че ваксината е ефективна и безопасна, страната изпада в еуфория, а д-р Солк мигновено става герой и знаменитост. Започва масово производство и прилагане на ваксината в целия свят, заболеваемостта от полиомиелит пада рязко до почти нула. На десетата годишнина от обявяването на откриването на ваксината в САЩ има 121 нови случая на полиомиелит, в сравнение с 28 000-те хиляди преди това, а 40 години по-късно САЩ и Европа вече са напълно свободни от полиомиелит. Макар че е засипван с награди, признания и титли (сред които и „Благодетел на Човечеството“), холивудските студия се надпреварват да правят филми за него, президенти и премиери се редят на опашка да се снимат с него, д-р Солк остава изключително скромен. Той не търси слава и богатство, а желае час по-бързо да се върне в лабораторията си и да продължи да работи. Въпреки че патентоването на ваксината несъмнено би го направило най-богатия човек за всички времена, д-р Солк изобщо не желае нито патентни права над ваксината, нито никакво заплащане за приноса си към човечеството. Той не желае да богатее, лишавайки по този начин невинни деца от скъпоценната ваксина. Запитан в телевизионно интервю „Кой притежава патента?“ той отговаря „Никой. Кой може да патентова Слънцето? То е за всички“. Д-р Солк умира през 1995 г. на 80-годишна възраст, търсейки до последно ваксина срещу новия бич на човечеството – ХИВ.

Насила 02.06.2018 21:33:21

можеш да му вземеш на човек, но не и да му дадеш! Щом ваксинирането е задължително (насила), то не е за да се даде нещо полезно на децата, а да им се вземе здравето и да ги направят постоянни клиенти на медицинския картел! Ваксините са едно от най-перфидните и мракобесни престъпления срещу човечеството!

Гост 04.06.2018 08:50:00

Кретен, ти си жив защото родителите ти са били по-умни от теб и са те имунизирали и си оцелял. Преди 100 години и във всяко семейство от 9-10 родени деца до 20 г възраст са оцелявали едва 4-5 от тях. И така днес ти си оцелял с помощта на ваксините за да си седиш на комша и да пишеш глупоти. Какво падение...... И глупако не ваксинираните са 'постоянни клиенти на медицинския картел' , а постоянно болните увредени от инфекциозните заболявания. Поне малко логика да имаше в простите ви тикви....

Гост 03.06.2018 14:59:30

Sancta simplicitas!

Гост 03.06.2018 12:52:42

Боже,какво извратено мислене.Да наричаш едно от най-великите постижения на науката и медицината,за което се присъжда Нобелова награда-престъпление.Няма такъв прост народ като нашия във Вселената.

Както се казва, 03.06.2018 20:45:03

Не ви ща меда, не ви ща и жилото...

Гост 03.06.2018 15:01:46

Все пак 80% от населението на страната ни са дебили! Факт...

хааа 02.06.2018 11:43:33

да не ги ваксинират и да ги заразят направо дебилите с дифтерия и полио и да изгармат мамицата им малоумна да видят тогава дали са експеримент на науката и клиенти на биг фарма гадове дебилни пловдивски тва само у пловдив може да се зароди най големите дебили са пловдивчани

Гост 02.06.2018 07:54:11

Който си е посял и отгледал тази простотия нека сега си я пожъне.

Ивчо 01.06.2018 22:33:29

Тъпи та дрънкат.

Elf 01.06.2018 21:18:35

„Защо си избрал личния си лекар, когато не му вярваш? Zashto ebahte maikata na avtoriteta na lekarite s mediinite kampanii sreshtu tiah.Aide sega hapnete tezi laina.Te sa bashi.

Гост 01.06.2018 19:36:45

Аман от малоумници

Един ОПЛ на 33 01.06.2018 18:34:54

Idioten!!!


Още новини
Проф. Арман Постаджиян: Пациент и лекар трябва да вървят заедно
21.04.2019 10:39:23 Надежда Ненова

Проф. Арман Постаджиян: Пациент и лекар трябва да вървят заедно

Проф. Арман Постаджиян е завиршил МУ-София през 1997 г. Работи последователно в Клиника по пр ...

Лекарите от
20.04.2019 18:15:53

Лекарите от "Детско здраве-Пирогов" прегледаха близо 350 деца от Ямбол

На Лазаровден екипът на Национална програма "Детско здраве-Пирогов" прегледа близо 350 деца от гр ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...