Четвъртък, 24 Януари 2019
19
окт
9
 

Лекар на 2017 г. стана доц. Николай Янев, а млад лекар – д-р Радислав Наков

Четвъртък, 19 Октомври 2017 | 20:30:08 Надежда Ненова
9

Лекар на 2017 г. стана лицево-челюстният хирург доц. Николай Янев, който в "Пирогов", заедно с мултидисциплинарен екип успя да реконструира лицето на млад мъж след тежка онкологична операция. За млад лекар беше избран гастроентерологът от УМБАЛ „

Лекар на 2017 г. стана лицево-челюстният хирург доц. Николай Янев, който в "Пирогов", заедно с мултидисциплинарен екип успя да реконструира лицето на млад мъж след тежка онкологична операция. За млад лекар беше избран гастроентерологът от УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ д-р Радислав Наков. Наградите бях връчени днес на официална церемония, организирана от Българския лекарски съюз. Лекар на годината е най-престижното медицинско отличие у нас, а зад избора на наградените в различните категории стои мнението на лекарското съсловие от цялата страна.

Офтамалогът от „Александровска“ болница доц. Иван Танев, който успя да спаси окото на 8-годишния Борис от Севлиево като му присади ирис, и гръдният хирург от Аджъбадем Сити Клиник МБАЛ Токуда доц. Цветан Минчев, който извърши субституция на трахея, в която бе изграден и имплантиран цял орган от автоложни присадки, си поделиха приза за „Принос в развитието на иновативната медицина“.

В категория „Доайен“ наградата получи оториноларингологът проф. Георги Георгиев от Първа УМБАЛ-София. Той е на 85 години и продължава да е един от най-добрите практикуващи специалисти в България.

„Бих искал да сложа акцента върху екипността. Не съм и мечтал за подобна чест. Когато се върнах в България, се почувствах сам за момент, не знаех как нещата могат да се случат, но с колегите ми в болницата по лицево-челюстна хирургия успяхме да създадем екип. Месеци подготвяхме тази операция, но технически проблем ни наложи спешно да търсим клиника, в която да бъде извършена. Изключително съм благодарен на проф. Николай Габровски, когото не познавах, но ме разбра от две изречения и така положихме основите на сътрудничество, което изключително много разширява границите на медицината у нас", каза преди награждаването доц. Янев. По думите му най-важното е, че е успял да намери хора, които не само да извършат 13-часова операция, но и да подготвят пациента с месеци, а после няколко седмици да се грижат за възстановяването му.

Доц. Янев разказа, че миналата седмица той и екипът му са извършили още по-сложна операция за отстраняване на тумор и реконструкция на лице. „Колегите, които досега му я бяха отказвали, бяха наясно, че дори да бъде отстранен туморът и пациентът да бъде излекуван от онкологичното заболяване, той не би могъл да живее без лице“, допълни доц. Янев.

Наградите „Лекар на годината“ по традиция се връчват от БЛС на 19-ти октомври, когато се отбелязва и Денят на българския лекар, и празника на Свети Иван Рилски. Коментари по темата

Правила на форума за коментари
d34m

Десислава 12.03.2018 14:42:20

Нямам думи да опиша професионализма на доцент Янев и неговия екип, на д-р Славков, който е и завеждащ отделението по ЛЧХ. Благодарна съм от цялото си сърце на тези хора, които освен невероятни специалисти са и много големи Човеци. Доцент Янев завинаги ще остане в съзнанието ми със своята Човечност, със своето мило отношение към пациентите си, с духовното си излъчване. Благодарна съм както на тези хора за това, че ме оперираха, така и на Бог, че ме насочи към тях! Да са живи и здрави много години, да помагат на хората, както на мен ми помогнаха!

ПАЦИЕНТКА ДО 24.10.2017 21:18:41

Преди 2-3 месеца пациентка ни препоръча доцент д-р Николай Янев за интервенция на дъщеря ми. Направих справки в интернет, интересувах се и от колегите му. Доцент д-р Николай Янев работи в Англия! Предполагам, че набързо от читателски интерес сте погледнали в интернет. Но ако като пациент в нужда се интересувате, ще намерите информацията. Използвам повода- Всеки ден го благославям! И така ще бъде! Благодаря му от цялото си майчинско сърце!

Гост 21.10.2017 19:25:06

http://www.derbyhospitals.nhs.uk/EasySiteWeb В списъка на Кралската Болница в Дарби не фигурира Консултант с името Янев. Колегата може да е бил: Clinical Fellow там и да поработва на частно като Locum Max Fax Хирург в Англия от време на време, но едва ли работи като Консултант в болницата. Много моля като публикувате нещо го проверявайте поне! Специализации от типа като Clinical or Senior Clinical Fellow са за 2 години максимум и дават възможност на завършилите ги да кандидатстват за консултантски пост в Англия. Нищо лично, просто в България всичко е възможно като това турски лекари да преглеждат пациенти в страна от Европейския съюз. Това ако стане в Англия, ще затворят болницата или центъра моментално, а доктора ще отиде в затвора! Но в България - страната на невероятните възможности - едва ли!

Пачо 21.10.2017 10:23:18

Познавам го. За пари и майчиното си мляко ще продаде.

Гост 21.10.2017 09:16:57

Някой си незнаен колега от Михайловград с доста ограничени познания в медицината, по-точно далеч от съвременната медицина. Е ако лакомията се нарича Мениджмънд може да е номер 1.

Гост 20.10.2017 18:36:33

Кой номинираха за здравен мениджър на годината

Гост 20.10.2017 15:00:22

Mладият колега Наков,който беше доволен на 1000 лв заплатка ли!

БРАВО 20.10.2017 12:27:50

НЕВЕРОЯТЕН ЛЕКАР, МОРАЛ,УМ,ЕРУДИЦИЯ,ИЗЛЪЧВАНЕ АКО ЩЕТЕ.ДАЛИ ТОВА Е РЕФЛЕКС ОТ ТОВА,ЧЕ ПОЛОВИН ГОДИНА РАБОТИ ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ? ЧЕСТ МУ ПРАВИ,ЧЕ ПРЕЗ ОСТАНАЛОТО ВРЕМЕ ПРЕДАВА ОПИТА СИ В БЪЛГАРИЯ.МНОГО ДОСТОЕН ИЗБОР!!!

Мариана 20.10.2017 11:03:53

Господ здраве да им дава!


Още новини
Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари
23.01.2019 16:51:40 Надежда Ненова

Е-системата за проследяване на лекарствата стартира тестово през февруари

Електронната система за проследяване на лекарствата ще стартира тестово през февруари. Това съобщ ...

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС
23.01.2019 16:32:52 Надежда Ненова

Готовността на България за системата за верификация е съизмерима с тази в ЕС

Изпълнителната агенция по лекарствата и Министерството на здравеопазването нямат за цел да създав ...
Актуална тема
Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...