!
Неделя, 08 Септември 2024
18
март
1
 

Д-р Лорейн Нолан е новият председател на Борда на ЕMA

Петък, 18 Март 2022 | 11:17:36
1

Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет на ЕМА за тригодишен период, съобщи пресслужбата на лекарствения регулатор. Д-р Лорейн е главен изпълнителен директор на Ирландския регулаторен орган за здравни продукти (HPRA) &n

Д-р Лорейн Нолан бе избрана за председател на Управителния съвет на ЕМА за тригодишен период, съобщи пресслужбата на лекарствения регулатор.

Д-р Лорейн е главен изпълнителен директор на Ирландския регулаторен орган за здравни продукти (HPRA) – пост, който заема от януари 2016 г. От октомври 2019 г. тя e заместник-председател на борда на EMA, участва в управлението на агенцията като негов член от началото 2016 г.

Д-р Нолан има повече от 20 години опит в областта на регулацията на лекарствата и медицинските продукти и е заемала редица ръководни постове в HPRA от 2001 г. до днес.

Тя е химик по образование, с придобита докторска степен в Тринити Колидж Дъблин по разработване на лекарства.

Д-р Лорейн Нолан поема поста от Криста Виртхумер – Хоче, ръководител на Австрийската агенция по лекарствата и медицинските изделия, която бе председател на Управителния съвет на ЕMA в продължение на два тригодишни мандата от 2016 г.

„За мен е голяма чест да бъда назначена да ръководя борда на EMA. Това, което беше очевидно през последните две години на пандемията и е ясно и в контекста на опустошителния конфликт в Украйна, е, че EMA трябва да остане гъвкава, отзивчива и готова да покаже лидерство и солидарност в светлината на значителни промени в средата, в която работи”, каза Лорейн Нолан.

„Като председател моят приоритет ще бъде да продължа и да засиля доброто партньорство между EMA, националните агенции и Европейската комисия. Заедно трябва да гарантираме, че EMA продължава да предоставя най-високите стандарти за защита на общественото здраве и здравето на животните, като същевременно поддържа глобалната си репутация на модерен, прогресивен и прозрачен регулатор“, допълни тя.

„Щастлива съм да приветствам Лорейн Нолан като новия председател на Управителния съвет на EMA. Лорейн е активен член на борда от 2016 г. и ръководи редица стратегически инициативи, които в голяма степен подкрепиха оперативните резултати на EMA. Очаквам с нетърпение нашето продължително тясно сътрудничество“, каза Емер Кук, изпълнителен директор на EMA.

Заместник-председателят на борда на ЕMA ще бъде избран на следващото му заседание, което ще се проведе на 15-16 юни 2022 г.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
hpJ6

Гост 20.03.2022 12:34:10

В Русия несъмнено имаме възраждането на нацизма. 1.Партията на Путин е основана от самия него и има ясни националистически идеи за бъдещето на Русия. В основата на тази партия лежи социалистическата идея, която никога не е изчезвала в средите на КГБ. 2. Продължаваща и дългосрочна милитаризация на руската икономика и провеждане на местни малки войни срещу съседни страни и завладяване на нови територии. 3. Забрана на граждански организации и партии. Забрана на опозиционните източници на информация. Масова пропаганда за избрания руски народ, който трябва да въведе новия ред в света 4. Улични екзекуции на политически опоненти и открити процеси срещу водещи интелектуалци и политици. 5. Антисемитизъм и етническа омраза към Украйна. За всичко там са виновни евреите. Няма украинска нация. Тя е непълноценна, неспособна на самоуправление и част от руската нация. 6. Масови събирания с националистически речи на новия лидер


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...