!
Неделя, 08 Септември 2024
21
окт
2
 

Дипломира се първият випуск сестри и акушерки във филиала на МУ-Варна в Шумен

Понеделник, 21 Октомври 2019 | 10:10:48
2

20 медицински сестри и 21 акушерки от първия випуск на филиала на МУ-Варна в Шумен получиха дипломите си от ректора на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествената церемония, съобщиха от учебното заведение. Събитието се с

20 медицински сестри и 21 акушерки от първия випуск на филиала на МУ-Варна в Шумен получиха дипломите си от ректора на Медицинския университет проф. д-р Красимир Иванов по време на тържествената церемония, съобщиха от учебното заведение. Събитието се състоя в зала „Арена Шумен“ пред погледите на представители на държавната и местната власт, ръководители на здравни, учебни и социални институции, съсловни организации, граждани на Шумен, родители и гости.

„Скъпи дипломанти, Шумен е люлка на духовността със Златния век на цар Симеон, с първите две столици Плиска и Велики Преслав… Към славната история и традиции на града, в който възниква първото класно девическо училище, градът на Добри Войников и Панчо Владигеров, заедно с Вас прибавяме нови страници, развивайки съвременната медицинска наука и практика. Бъдете горди, защото само образованието е онова непреходно нещо, което ще остане и за идните поколения и което носи в себе си истинската сила да промени бъдещето на страната ни!“- с тези думи ректорът на МУ-Варна, проф. д-р Красимир Иванов се обърна към дипломантите.

Той отправи благодарности и към кмета на град Шумен, областната управа и обществеността за усилията и желанието им филиалът да отвори врати в техния град.

Със свещички в ръка дипломиращите се медицински сестри и акушерки произнесоха клетвата, повтаряйки словата след отличниците от специалност „Медицинска сестра“ Галина Стоянова и Биляна Карова и зам.-директора на филиала доц. Теодора Евтимова.

Зам.-кметът на град Шумен д-р Найден Косев поднесе приветствие към завършващите, а от името на Общината бяха връчени почетни грамоти и специални награди за принос в разкриването и утвърждаването  на Филиал Шумен на ректора проф. д-р Красимир Иванов, на зам.-ректорът „Международно сътрудничество“ проф. Тодорка Костадинова и деканът на ФОЗ в периода 2012-2018 г. доц. Емануела Мутафова.

Деканът на Филиала проф. Соня Тончева бе удостоена със специалната юбилейна сребърна монета „Старият бряст-хилядолетен символ на Сливен“ от кмета на град Сливен.

Отличниците на Първия випуск завършващи Филиал Сливен, Галина Стоянова и Биляна Карова от направление „Медицинска сестра“, поздравиха своите колеги и благодариха на ръководството на Филиала и МУ-Варна.  Те получиха грамота „Отличник  на Випуск 2019“ и парична награда от ректора на МУ-Варна,  почетна грамота от Община Шумен, награди от БАПЗГ, както и от други съсловни и здравни организации. Айше Ереджеб, студентката с най-висок бал от специалност „Акушерка“ също получи грамота, плакет и парична награда от ректора. Мерлин Мехмед от направление „Медицинска сестра“ и Джемиле Али от направление „Акушерка“ получиха грамота за активна студентска дейност от Студентски съвет към МУ-Варна. Голяма част от дипломираните студенти получиха награди от лечебните заведения, в които са започнали работа.

Всички дипломанти получиха сребърна брошка с изображението на тракийската жрица и лечителка Лесескепера, както и с гравиран номер, отговарящ на броя на дипломираните студенти  на Филиал Шумен. Автор на творбата е художникът Ангел Ангелов, а изработката е на бижутера Петромир Стефанов.

41-та дипломанти от Първия випуск на Филиал Шумен попълниха заявление за членство в Алумни клуба на МУ-Варна, с което станаха и своеобразни посланици на своята Алма Матер.

Откъс от спектакъла “Създатели на българската държава“ на Национално дружество „Традиция“, регионален клон Шумен даде начало на тържествената промоция, а специални поздрави към дипломиращите отправиха трио от Симфониета- Шумен, оперният певец Свилен Николов, Танцов състав „Луди, млади“, Студентски танцов състав „Диана“ при МУ- Варна и Ансамбъл за народни песни и танци „Мадара“.

 



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Vfa3

Лекар 24.10.2019 10:04:43

Айше Ереджеб. Мерлин Мехмед и Джемиле Али - това в България ли е?

Митев 23.10.2019 03:17:32

Поздравления за дипломираните медицински специалисти и техните преподаватели! Успешно кариерно развитие и много щастие с благородната професия! Ще осигурим достойно заплащане 1200-1500 лв на медицинските сестри в София! Нека се обадят на 0889138857 с желание за работа!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...