!
Неделя, 06 Октомври 2024
31
май
 

Детските отделения на МБАЛ – Пазарджик с първи дарения в навечерието на 1 юни

Сряда, 31 Май 2023 | 17:29:18


Първите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ – Пазарджик, ден преди Деня на детето – 1 юни, съобщават от болницата В продължение на една година в металното сърце

Първите дарения от благотворителната кампания „Помагаме заедно“ получиха двете детски отделения на МБАЛ – Пазарджик, ден преди Деня на детето – 1 юни, съобщават от болницата

В продължение на една година в металното сърце, дарено от учениците на Спортното училище в Пазарджик, бяха събирани пластмасови капачки, които бяха предадени на рециклиращата компания „ПМБ Индъстрис“. Със средствата от предадените 560 кг. капачки и допълнителна финансова помощ от болницата бяха закупени портативен електрически аспиратор, теглилки за бебета и деца и ръстомери.

„Избрахме аспирационна помпа като първо дарение от кампанията, защото това е апарат, с който аспирираме секретите на малките деца от горните дихателни пътища. Този аспиратор ще ни бъде от голяма полза и затова искаме да благодарим на всички, които са се включили в кампанията “Помагаме заедно“ и помогнаха, за да получим това дарение“, заяви началникът на Първо педиатрично отделение д-р Елена Василева, след като получи аспирационната помпа. Тя призова и децата и възрастните, вместо да изхвърлят пластмасовите капачки и да замърсяват природата, да ги събират и предават в металните сърца, за да може да се подпомагат такива благотворителни каузи.

„Радваме се, че тази благотворителна кампания получава подкрепа и вече прави своите първи дарения. Всяка помощ за нас е добре дошла. Децата са бъдещето на България и трябва да се мисли за тях и всеки ден да показваме нашата подкрепа и съпричастност към най-малките. Избрахме неща, които ще са нужни всекидневно в нашата работа. При децата всичко се измерва в килограми, а дозите на лекарствата, които трябва да получават, се определят в зависимост от теглото им.

Затова много сме благодарни, че получихме теглилки за деца и бебета и ръстомери“, каза началникът на Второ педиатрично отделение д-р Валентин Данчев, след получаването на дарението.

„Кампанията „Помагаме заедно“ е една много хубава инициатива. Събирането на пластмасови капачки в полза на децата е свързано не само с опазване на околната среда, а и с идеята да се покаже как отпадъците може да се използват за полезни неща“, допълни още д-р Данчев.

От болницата благодарят на всички, които до момента са подкрепили кампанията, събирайки пластмасови капачки и пускайки ги в голямото метално сърце на двора на болницата.

„Надяваме се нашите последователи да се увеличават, за да можем по-скоро да направим следващите дарения за двете детски отделения.

Благодарим Ви от сърце!“, казват от лечебното заведение.

Благотворителната кампания “Помагаме заедно“ продължава, а от МБАЛ – Пазарджик изразяват надежда, че повече хора ще подкрепят тяхната мисия.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
Hmat


Всичко за коронавируса
Още новини
Д-р Стоилка Туфкова: За мен е гордост да съм част от екипа на първия акредитиран симулационен център у нас от създаването му
06.10.2024 10:27:43 Невена Попова

Д-р Стоилка Туфкова: За мен е гордост да съм част от екипа на първия акредитиран симулационен център у нас от създаването му

Д-р Стоилка Туфкова завършва медицина в МУ – Пловдив и придобива специалност по клиничн ...

Сградата на „Софиямед
05.10.2024 20:32:03

Сградата на „Софиямед" засия в зелено за Европейския ден на донорството и трансплантацията на органи

Университески медицински комплекс „Софиямед" подкрепи кампанията по случ ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...