Петък, 28 Февруари 2020
13
февр
2
 

Двамата, напуснали под натиск, лекари от КОЦ-Русе глобени с 4 минимални заплати

Четвъртък, 13 Февруари 2020 | 15:27:45
2

Двамата лекари, които напуснаха КОЦ-Русе под обществен натиск, са били глобени от РК на БЛС-Русе, съобщи „Утро“. Д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев ще бъдат санкционирани съответно с три и една минимални заплати. При гласуванет

Двамата лекари, които напуснаха КОЦ-Русе под обществен натиск, са били глобени от РК на БЛС-Русе, съобщи „Утро“. Д-р Катерина Генова и д-р Людмил Станев ще бъдат санкционирани съответно с три и една минимални заплати.

При гласуването в Управителния съвет 8 колеги подкрепиха санкцията, четирима бяха против и двама се въздържаха, обяви председателят на колегията д-р Цветан Райчинов.

„Имаше разногласия между членовете на Управителния съвет в посока намаляване санкцията на д-р Генова на една или две минимални заплати, но в крайна сметка мнозинството реши да се приеме решението на Етичната комисия“, каза още д-р Райчинов.

Сред първоначалните намерения на Етичната комисия е била да се отнемат за определен срок лекарските права поне на единия медик. За по-ниската санкция е допринесъл фактът, че въпреки натрупаното остро недоволство от начина им на общуване с колеги, болни и техни близки, двамата лекари са доказани специалисти и не трябва да се убива бъдещето им, макар и в други градове в страната, уточняват от РК-Русе.

Д-р Генова и д-р Станев са присъствали на обявяването на решението, изслушали мълчаливо изявлението на д-р Райчинов и отказали коментар.

Припомняме, че двамата медици едновременно подадоха оставки на 27 януари, които бяха приети от управителя на КОЦ д-р Камен Кожухаров. Причината за решението им бяха многобройните обвинения в социалните мрежи за лошо отношение към пациенти. Поради силния обществен натиск от страна на група русенци, бе направена проверка и директорът на онкодиспансера подписа документите за освобождаването на двамата лекари. Заради напрежението между противниците и поддръжниците на двамата онколози се стигна и до протест и контра протест в Деня за борба с рака.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
h4NE

Dr_Doolittle 13.02.2020 21:14:48

Този БЛС е става все по-голяма кочина. Какво значи обществен натиск и плюване в социалните мрежи ? Има ли конкректни доказани провинения на тези лекари или просто пак се възражда Другарския Съд ? Има ли писмени оплаквания на пациенти (с имена) и ИА Медицински Надзор проверил ли е и произнесъл ли се е по оплакванията ? Абе вие нормални листе там в РЛК Русе ? В социалните мрежи се плюе поголовно по лекарите ,защо участвате в правителствената пропаганда ,кяото дава тон на омразата към българските лекари ?

Гост 14.02.2020 16:08:24

Абсолютно точно , нооо шушумигите в управлението по места на БЛС няма да ти отговарят ,защото откликват на въжделенията на широките прости народни маси които в 90% са недоволни . Иначе като им наритат задника във Великобритания да чакат 5 дни за медицински преглед, тогава разбират колко всъщност добри лекари имат в България


Още новини
Болницата в Раднево остава без управител, бъдещето й е неясно
28.02.2020 11:01:26 Невена Попова

Болницата в Раднево остава без управител, бъдещето й е неясно

Няма желаещи да поемат управлението на МБАЛ „Д-р Димитър Чакмаков“ в Раднево, съобщих ...

Болните с остра порфирия у нас ще имат съвременни лекарства
28.02.2020 10:22:05

Болните с остра порфирия у нас ще имат съвременни лекарства

Стартира процесът по регистрацията на две лекарства за облекчаване на симптомите при остра порфир ...
Актуална тема
Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот
10.08.2019 10:14:58 Надежда Ненова

Лъжичките катран в меда или упреците, когато е спасен човешки живот

В края на миналия месец лекари от две болници спасиха живота на свой колега, получил масивна бело ...

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)
16.07.2019 17:33:30 Надежда Ненова

Кръглата маса и моделът „Ананиев“ (Обзор)

Повече здравни фондове ще разпределят парите, с които в момента борави НЗОК. Запазва се и доплаща ...

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?
22.01.2019 10:18:42 Надежда Ненова

Безвъзмездното кръводаряване - възможно ли е наистина у нас?

„Имате ли нужда от кръв?“ и „Предлагам изгодно!“ Това са два въпроса, кои ...

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...