!
Неделя, 08 Септември 2024
10
дек
5
 

Всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина

Понеделник, 10 Декември 2018 | 10:53:26
5

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а

Безопасността на пациентите е изложена на риск от лекарите на "ръба на прегарянето", заради безпрецедентен натиск от NHS, предупреждават от медицинския регулаторен орган във Великобритания, цитирани от independent.co.uk. Броят на пациентите нараства, а персоналът е принуден да прави "рискови компромиси" за обучение и грижи, твърди генералният медицински съвет (GMC).

Медицинският съвет предупреждава, че масово лекарите се опитват да напуснат здравната система. От доклад за състоянието на медицинското обучение и практика, съставен на базата на анкета между повече от 2 600 лекари, става ясно, че през следващите три години всеки пети медик смята да напусне Великобритания, за да работи в чужбина. Толкова са и тези, които обмислят да работят в чужбина на непълен работен ден, а много други мислят за ранно пенсиониране, въпреки че са едва в средата на кариерата си. Проучването установява, че 21% от лекарите от 45 до 54 години и две трети от 55-64-годишните искат да се пенсионират по-рано.

"Обединеното кралство не разполага с време, за да предотврати значителното намаляване на работната сила, което застрашава безопасността на пациентите", казват авторите на доклада.

Според тях системата на здравеопазването е изправена пред срив заради действията на лекари, които компрометират работата си в стремежа си да поддържат стандартите за грижа за пациентите си. Медиците се опитвали да се адаптират, за да се справят с натиска на NHS, но GMC предупреждава, че тези стратегии са "рискови и неустойчиви".

Медицинските екипи пренебрегват обучението си и предприемат стратегии, които "дават приоритет на непосредствената грижа и безопасност на пациентите", като например извършват ненужни изследвания или пренебрегват необходими медицински дейности, за а отговорят на изискваното натоварване.

От доклада става ясно, че лекарите работят с двоен график поне веднъж седмично.

"Ние се ангажираме да подобрим равновесието между професионалния и личния живот на лекарите чрез разширяване на схемите за гъвкава работа и електронен работен график и гарантираме, че NHS ще разполага с необходимите лекари сега и в бъдеще чрез увеличение на местата за обучение с 25% и откриване на пет нови медицински училища“, се казва в изявление на правителството.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
2JQe

Патриот-майтапчия 10.12.2018 20:10:35

Интересно, като смятат да напуснат здравната система (с по 20 000 лева МЕСЕЧНО, ЧИСТИ!), къде ли смятат да емигрират и да практикуват след това? Дали в Русия? Куба? ВенеСуела? Или у нас? КЪДЕ? Кажете бе, другари "изследователи", къде?

Гост 10.12.2018 19:54:24

Да не би британското GP с копринения костюм , вратовръзка от 150 паунда и Ягуар паркиран пред клиниката да дойде да работи за Киро Мвнтата и другите кирливи комунета , ха-ха-ха-ха.... Между другото ако тук в кочината на Баце имаше нормално заплащане на лекарите и ние щяхме да се пенсинираме на 50. Всеки ден гнидавия електорат трови живота на лекаря с безкрайните си претенции на гол задник , нищо не плащат нито като здравни вноски, нито като директни плащания ,а алчността ЗА ПОЛЗВАНЕ достига космически висоти ,претенциите са по-големи от тези на кралски особи, посещенията са през 2-3 дни, да искат, да искат да ползват ,да се преглеждат , да се изследват и нямат никакво чувство за мярка в консумацията на тази здравна система. Защото им се позволяват неща, които не са им позволени нито другаде в друга сфера, нито другаде по света.. Всеки ден хиляди български лекари се събуждат с нежелание да ходят на работа и бъдат мародерствани с десетилетия и биха се пенсионирали по-бързо от британските си колеги. Да ,ама нямат спестяванията на лекарите на Албиона и са принудени да работят за да си издържат семействата и да си плащат разходите докато паднат на работното си място и бъдат просто отбелязани с V в списъка БЛС на споминалите се недължащи вече членски внос за шибания УС на БЛС. И толкоз. Колеги ,замислете се на кой в това пропаданало комунистическо общество от червени зомбита му дреме за вас.

Гост 10.12.2018 12:22:07

Местата на британците ще бъдат заети много успешно от български лекари.

crocodile 10.12.2018 12:17:23

Не ревете на "чужд гроб" нещастни комунета и ченгета! И без това затривате медицината в България с липса на обективни критерии за изластване на кадрите и превръщане на медицината в България във феодално парцелиране на територии! "Гении" като Дамянов, Добрин Василев, Мутафчийски и прочие могат да виреят само на местна почва със силната подкрепа на партията и службите! Пациентите и добрата месдицинска практика кучета ги яли!

Гост 10.12.2018 13:23:16

6+ за Вашия коментар! Достойно!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...