!
Неделя, 08 Септември 2024
21
юли
4
 

БЛС: Агресията над медици е прекрачващо границите на нормалността деяние

Вторник, 21 Юли 2020 | 16:38:13
4

„Съсловната организация застава зад д-р Сотир Каралийски и лекарите, работещи в Спешния център в Дупница, както и зад всички техни колеги“. Това се казва в декларация на Българския лекарски съюз по повод поредната станала обществено известн

„Съсловната организация застава зад д-р Сотир Каралийски и лекарите, работещи в Спешния център в Дупница, както и зад всички техни колеги“. Това се казва в декларация на Българския лекарски съюз по повод поредната станала обществено известна агресия срещу медици.

В събота срещу неделя те са подложени на непристойни действия и нецензурни реплики от буйстващ пациент, който буквално атакувал медиците, като единствено бързата намеса на полицията предотвратила по-сериозна саморазправа.

„Поредният случай на агресия над медицински лица, особено в условията на извънредно положение и пандемия, е не само недопустимо, но и прекрачващо всички граници на нормалността деяние“, заявяват от съсловната организация.

Български лекарски съюз ще сезира Прокуратурата за случая на база подписаното споразумение за сътрудничество и взаимодействие за предотвратяване и разследване на престъпления, свързани с дейността на медицинското обслужване, посочват от там.

БЛС припомня, че на телефон 02/ 9 07 07 07  могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи. Те ще бъдат незабавно предавани до Главния  прокурор, съгласно подписаното споразумение между БЛС, МЗ и Прокуратура на Република България.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
bCYe

Гешев 21.07.2020 20:53:20

В скоро време ще почнете и да се самоизяждате уважаеми български лекари по простата причнина, че нама да има и пациенти, които да отчитате по така наречените "клинични пътеки"! Защо ли?! Защото: " Все пак страната продължава да гони хората е изводът на публикация в американски вестник. Тя цитира Националния статистически институт на България, според който през 2018 г. населението се е свило с около 50 000 – загуба от 137 души всеки ден – вследствие на подобни спадове в предишни години. Около 1 милион българи живеят извън страната. „Всичко това означава, че бъдещето на България е много трудно да се предвиди”, заключава медията. Според анализаторите, за да процъфти страната, тя трябва да подобри здравната си система и да продължи преминаването към автоматизация, което ще замени загубените работници. Други обаче смятат, че демографските промени ще поставят големи тежести върху икономиката и социалния сектор в страната през следващите десетилетия. Националният статистически институт сочи, че почти 1200 села имат население по-малко от 50 души. Регионални болници се затварят, защото местното население е твърде малко, за да ги поддържа. Много от старите хора живеят в относителна изолация, с периодични доставки на храна. „Цели части от страната започват да приличат на призрачната зона като тази на бившата атомна централа в Чернобил в Украйна – изоставени и замръзнали във времето”, завършва мрачната картина „Лос Анджелис Таймс“. Тогава вече ще разберат наследниците на гъзАнгелов, лизБалтов, Минетчийски, татовия т..к Габровски и компания колко прости и какви гъзолизци са били дядовците им!

Другата гледна точка 21.07.2020 22:04:43

Гешев, усещаш ли се каква велика глупост си надраскал? Аре Чиба!

Гост 21.07.2020 21:26:42

Лекарите по- бързо и лесно се изнасят. Търсени са навсякъде. Адррсатът буди недоумение.

ПОЗИЦИЯ 21.07.2020 17:38:57

„Съсловната организация застава зад д-р Сотир Каралийски и лекарите, работещи в Спешния център в Дупница, както и зад всички техни колеги......“ АЗ НЕ ЗНАМ БЛС ДА Е ЗАСТАВАЛ НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ ОСВЕН ЗАД ЗАДНИТЕ ЧАСТИ НА СВОИТЕ ЧЛЕНОВЕ! ВИНАГИ Е ПРЕЕ"АВАЛ ДОКТОРИТЕ В ПРЕГОВОРИТЕ С НЗОК, МЗ, ПРОКУРАТУРАТА ИЛИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ! ЗА КАКЪВ ЛИ Х"Й Е БЛС? КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ РАЗТУРИ ТАЗИ, ПО ОТНОШЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ЛЕКАР, КВЕСТОРСКА СТРУКТУРА! САМО ЛАПАТ ЧЛЕНСКИЯ ВНОС НА ДОКТОРИТЕ БЕЗ НИКАКВА ПОЛЗА ЗА ТЯХ!


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...