!
Неделя, 08 Септември 2024
24
апр
5
 

БЛС организира научно-практическа конференция в Несебър

Представители на FEMS и CPME ще вземат участие в тазгодишния научен форум

Вторник, 24 Април 2018 | 12:14:58
5

За четвърта поредна година Български лекарски съюз организира една от най-мащабните научно-практически конференции в сферата на здравеопазването в България. Научният форум ще се проведе в периода 26-29 април в Несебър. Целта на конференция е представит

За четвърта поредна година Български лекарски съюз организира една от най-мащабните научно-практически конференции в сферата на здравеопазването в България. Научният форум ще се проведе в периода 26-29 април в Несебър. Целта на конференция е представители на научния елит от различни области на медицината да споделят своите виждания и иновативни подходи относно водещи и актуални теми свързани със здравеопазването.

Тазгодишното събитие ще се фокусира в две основни направления – „Управление на риска в медицинската практика – компликации, пропуски и неудачи“ и „Спешни състояния – своевременност, достъпност и качество, като превенция за медицински пропуски“. Два дни водещи имена в медицината у нас ще представят стратегически проучвания, идеи и подходи, базирани на медицински факти и постижения.

Тази година научния форум ще има международно присъствие от страна на FEMS (Европейска федерация на наетите лекари) и CPME (Постоянен комитет на европейските лекари). Иновации в почти всички области в медицината – хирургия, кардиохирургия, ендокринология, неврология, токсикология и др., ще бъдат показани пред над 300 представители на лекарското съсловие.

Предстоящата научна конференция е сред най-големите форуми за здраве у нас. Тя е само част от дейностите, които Българският лекарски съюз провежда в посока продължаващо медицинско обучение на лекари.

„Убеден съм, че обмяната на мнения и опит ще изпълнят целите на Четвъртата конференцията на БЛС за обогатяване на научно-практическите познания на участниците и укрепване на общественото доверие към родните медици, така необходимо за здравето на нацията ни“, коментира председателят на БЛС д-р Венцислав Грозев. „Горд съм с начинанието на БЛС, защото то олицетворява една от основните мисии на съсловната ни организация – да задържим лекарите в България, като им предоставим възможност за повишаване на квалификацията и респективно - перспективи за достойно кариерно развитие“, допълни д-р Грозев.

С програмата на форума можете да се запознаете тук.



Коментари по темата

Правила на форума за коментари
he2b

Гост 25.04.2018 02:38:17

Грамотните лекари четат Lancet, New English и т.н. и не се занимават с глупави конференции да слушат изкуфели професори. Е, има и изключения.

Гост 24.04.2018 19:42:44

неудачи - какви са тия русизми ?

No comment 24.04.2018 16:46:54

Златица Петрова е основен лектор в предстоящата конференция на БЛС, която ще се проведе през уикенда на едно хубаво място край морето. Първи въпрос: Кой я покани и кой плаща престоя й? Втори въпрос: Нейното присъствие точно в този момент на конференицята не е ли знак за съгласие на ръководството на БЛС с порочните практики в ръководената от нея агенция, които станаха достояние на обществото чрез някои медии? Трети въпрос: Да очакваме ли, че ако евентуално тя напусне поста си, вратите на централата на нашата организация са отворени за нея, както се случи преди няколко години?

Гост 24.04.2018 14:37:36

Интересен форум на интересно място , където нощувката , пътните и вечерята на лекторите се плаща от членския внос на българските лекари .Интересен форум с интересна тематика „Спешни състояния – своевременност, достъпност и качество, като превенция за медицински пропуски“, но нито един от лекторите не практикува спешна медицина и няма специалност спешна медицина. Най- вероятно и нито един спешен медик няма да присъства ,защото не е поканен. Т.е. събира се една дружинка от" учени " край морето на релакс за сметка на българските лекари да проведе наукоподобно обсъждане на умиращата ни спешна помощ.Жалки сте !

999 24.04.2018 14:31:18

Освен представящите доклади и официалните гости няма да присъства никой. БЛС харчи пари, за да могат "учените" да трупат публикации. Не е работа на БЛС да прави наука. Има много дискусионни въпроси свързани с медицинската професия и здравната система, които никой не обсъжда, а трябва.


Всичко за коронавируса
Още новини
Нови случаи на западнонилска треска у нас
07.09.2024 09:52:48

Нови случаи на западнонилска треска у нас

Нови три случая на западнонилска треска у нас. Така от началото на годината случаите са общо шест ...

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?
06.09.2024 11:10:00

Можем ли да получим е-направление за специалист дистанционно?

Може ли личният Ви лекар да Ви издаде дистанционно електронно направление за преглед при специали ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...