Понеделник, 21 Януари 2019
31
окт
8
 

Атаката срещу проф. Петров идва от икономически кръгове, единодушни са политик и лекар

бТВ се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, обяви Валери Симеонов

Вторник, 31 Октомври 2017 | 12:15:27
8

Два са вариантите за атаката срещу проф. Николай Петров, заяви пред България он еър вицепремиерът Валери Симеонов, който категорично продължава да смята, че случаят със здравния министър е „активно мероприятие“. Първият вариант спор

Два са вариантите за атаката срещу проф. Николай Петров, заяви пред България он еър вицепремиерът Валери Симеонов, който категорично продължава да смята, че случаят със здравния министър е „активно мероприятие“.

Първият вариант според Симеонов е икономически, като атаката идва от фармацевтичното и болничното лоби. „Да не забравяме, че за следващата година г-н Петров в качеството си на министър на здравеопазването прокара забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства.

Тук има две огромни лобита, изключително силни и влиятелни, с много средства зад тях“, каза Симеонов.

Предположението му за болнично лоби на практика бе задочно опровергано от председателя на сдружението на частните болници д-р Николай Болтаждиев, от чиито думи пред Frognews.bg стана ясно, че според него също става въпрос за атака. „Очевидно атаката не е политическа, а икономическа. Имаше сериозна медийна атака. Москов също го атакуваше с постоянното си появяване по медиите. Атаката не идва от болниците, тъй като откакто д-р Петров пое здравното министерство, се създаде усещане за спокойствие и стабилност“, коментира председателят на Националното сдружение на частните болници.

Вторият вариант за атаката според вицепремиера пък е свързан с медиите. „България в последните години се управлява от две телевизии – бТВ и Нова телевизия. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние и опияняване от медийна власт, това е лошо, защото в това положение, в този случай бТВ се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. И това е страшно“, заяви Валери Симеонов.

Той направи и кратък разбор на телевизионния репортаж, излъчен в неделя вечерта, с думите: „В този пасквил, който беше представен по тази телевизия, всъщност имаше редица неистини, които се внушаваха на хората. Например, те казват – една фирма е сключила договор с ВМА за доставка на стави, на определени съоръжения. Тази фирма няма даже ЕИК, няма регистрация по Булстат. Ами това е гражданско дружество – те нямат такова. Но това гражданско дружество се състои от две фирми, които си имат и код, имат си и регистрация по ДДС. С други думи, в началото на репортажа се внушава, че това всъщност е измислена фирма. Ама не е фантом, това е истинска фирма“, подчерта вицепремиерът и отбеляза: „И всъщност те не казаха дали този договор е изпълнен или не е изпълнен. Което означава, че там няма никакви проблеми. И в крайна сметка този договор е за най-ниска цена – държавата е спечелила от това, че е сключила договор с това гражданско дружество, защото е получила ставите на най-ниска цена. Къде е ощетяването на държавата? С един лев не е ощетена.“Коментари по темата

Правила на форума за коментари
QA9E

Гост 31.10.2017 17:21:06

Хотелджията -патрЕот е съшото корумпе наредил се на баницата, осигурил подслон на родната армия в частото си хотелче по границата добре финансиран с парите на данъкоплатците. Ееех Бай Ганю Валериев Симеонов . Патриот е, душа дава (за държавна ясла с държавно финансиране)

Гост 31.10.2017 17:01:50

what attack miserable? The site Afera published the case a month ago

Гост 31.10.2017 13:41:16

Интерес от създалата се ситуация имат шайката "Здраве" - Москов, Грозев, Г. Павлова, Миро-вицаджията, но най-вече първото лекенце, което направи магистрала до Банкя.

doctor 31.10.2017 13:18:19

Естесвено, че ще го защитават - петров прокарваше интересите на частните болници. Включително и на собственика на този сайт. Сега ще помрънкат па ще си седнат на задниците.

Гост 31.10.2017 17:25:23

Глупости. Изследвай се за съдова деменция. Какво спечелиха частните болници от една фурашка ? Петров си е гледал само дъщерята , любовника и Пепито Москов . Тройка на разсъмване.

Далавери, 31.10.2017 13:02:36

една камара съветващи имаш на държавна заплата. Кажи им да те ограмотят малко за това що е законност и как да се спазват законите. Не се изказвай постоянно неподготвен.

дедко и зетко 31.10.2017 12:36:30

Наглост, наглост и пак наглост ...

Гост 31.10.2017 12:22:47

държавата е спечелила, РП е спечелила, чрез РП - и НП...изобщо win-win situation...


Още новини
Обучението в чужбина е много ценно за млад лекар и е важно за развитието на медицината в България
20.01.2019 11:00:35 Надежда Ненова

Обучението в чужбина е много ценно за млад лекар и е важно за развитието на медицината в България

Д-р Анна Валериева е завършила Медицина в МУ-София през 2012 г. От ноември 2013 към Клиничния ...

Недоверието към имунизациите в Топ 10 на глобалните заплахи за здравето за 2019 г.
19.01.2019 11:27:40

Недоверието към имунизациите в Топ 10 на глобалните заплахи за здравето за 2019 г.

Недоверието към имунизациите бе официално признато за една от основните опасности за здравето. Св ...
Актуална тема
Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите
15.10.2018 18:31:56 Ирина Пекарева

Пълно прекрояване на системата през Закона за бюджета на НЗОК предлагат управляващите

Повсеместно прекрояване на здравната система планират управляващите. В огромната си част променит ...

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява
27.08.2018 17:07:48 Надежда Ненова

Медицинските специалисти: Смъртта на пациент не се преживява

Смъртта на 33-годишната родилка Ренета Томова в Сливенската болница отново отвори дебата за лекар ...

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...