Петък, 20 Юли 2018
27
септ
 

Уволняват екипа, отказал прием в „Пирогов“ на починал впоследствие пациент

Сряда, 27 Септември 2017 | 12:12:07


Дежурният екип в „Пирогов“, отказал хоспитализация на пациент, който впоследствие починал, е уволнен. Решението за това е взето от изпълнителния директор на спешния институт проф. Асен Балтов след назначена вътрешна проверка по случая, информират от болницата.

Проверката констатирала, че дежурният екип в кабинет № 126 в Спешното отделение на болницата  на 16-ти септември 2017 г. не е извършил регистриране в болничната информационна система на докарания от екип на ЦСМП -София-град, Спас Добрев.

Също така не са документирани резултатите от извършения преглед и не са проведени лабораторни изследвания на пациента.

При проверката е установено неспазване на техническите и технологичните правила и неизпълнение на трудовите задължения на дежурния екип.

На базата на резултатите от тази проверка, изпълнителният директор на болницата проф. Асен Балтов е издал заповеди за административни наказания – уволнения на служителите от дежурния екип, съобщават от лечебното заведение.

Припомняме, проверката в болницата започна след отворено писмо на съпругата на мъжа Евелина Добрева до здравния министър проф. Николай Петров. В писмото си тя разказва, че Спас Добрев е закаран от Спешна помощ в „Пирогов“, но там отказали да го приемат. Впослесдтвие мъжът е откаран в „Александровска“ болница, където е хоспитализиран. По-късно обаче лекарите съобщават на Евелина Добрева, че съпругът й е починал.

Проверка по случая тече и в „Александровска“ болница, резултатите от нея се очакват.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
m2Wh

Гост 29.09.2017 14:25:53

Откаран е жив пациентът в Александровска болница. Там е починал. Явно засегнатото его на Госпожата говори в случая. Не е редно непрекъснато да недоволстваме от съсловието, което въпреки постоянната помия , изсипана върху него, намиращо се между пресата на болното население на страната и от друга - липсата на достатъчно средства в здравната система, полага денонощни грижи за пациентите си! Има наредби, които както във всяка Институция се спазват и никой лекар няма право самоволно да ги наруши! Нека имаме уважението на професията, единствената, която се грижи за нашето здраве и бъдем благодарни!

Гост 28.09.2017 09:49:18

Групови наказания има само при комунизма и другаря професор явно е някакво комуне с традиции в тиквата. Най-вероятно това уволнение е незаконосъобразно освен ако епипът има предишни наказания и чак тогава може да приложиш най -тежкото дисциплинарно наказание по КТ. Екипът да съди тъпанарите си началници. Очаква ги възстановяване и обезщетения. А министърът в МЗ ако не е пак болен трябва да си смени тъпото ръководството в тази болница. Да махаш лекари от болница в това време на дефицит на медицински персонал следва да се счита за пресъпление срещу държавта и уронване на националната сигурност, освен ,че е гнусно, жалко, лицемерно и сервилно

Гост 28.09.2017 09:39:47

Докато пациентът може да си ходи навсякъде без да плаща медицинските прегледи, той ше може с хроничното си или терминално заболяване да шантажира всяка болница , всеки лекар да по преглежда често ненужно по 5 пъти на ден и да псотавя персонала в невъзможност да се справи с навалицата. Очаквайте тези казуси да се превърнат в лавина без лекарите да могат да направят каквото и да е с келавата нормативанбаза на семаковото комунистическо здравепазване. Колеги , ако пропускате да се подписват при отказ на предложена хоспитализация, манипулация и т.н ще ви се качват на главата , лъжейки за всичко което е извършено като медицинска помощ до момента в желанието си да ви завлечат в гроба заедно с тях.

Гост 28.09.2017 05:55:36

Понякога не мога да ги разбера лекарите у нас. Защо изобщо се пречкат и опорочават безсмъртието на българските пациенти? Още, още проверки трябва!

az 27.09.2017 21:27:17

Ама Дечо какво каза- Добрев,болен от левкоза на който му е преливана десетки пъти кръв на добра воля и то БЕЗПЛАТНО, СЕ е подписал и напуснал Ив Рилски,И след два дни е заритал и му е дошъл краят! И Добрева сега реве,Изрод сте Добрева и подгъзувашите ви журналисти и медии и министри!

фен 27.09.2017 20:28:59

Ето до какво води новият стандарт по Спешна медицина, на който Кателиева и компания ронят сълзи : в него е описано точно следното, но несъобразено с другите законови и подзаконови актове : " Приоритет при избора на направление за транспортиране в процеса на спешния първичен транспорт е настаняването на спешния пациент в приемно лечебно заведение, което поддържа структура за спешна медицинска помощ, в съотвествие с изискванията на този стандарт, осигуряваща най-висока компетентност и възможности за лечение на конкретното спешно състояние при пациента при оценен транспортен риск в зависимост от прогнозното транспортно време." - ТОЕСТ - ПИРОГОВ Е ЛОГИЧНИЯТ ИЗБОР НА ЕКИПА ДА ЗАКАРА ПАЦИЕНТА ТАМ.БЕЗ ОБАЧЕ ДА ДА СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ ПАЦИЕНТЪТ Е ЛЕКУВАН В ДРУГА БОЛНИЦА, А СПОРЕД ПРАВИЛАТА НА НЗОК , В РАМКИТЕ НА 30 ДНИ СЛЕД ДЕХОСПИТАЛИЗАЦИЯТА ТОЗИ ПАЦИЕНТ ПОДЛЕЖИ НА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ ТАМ, А НЕ В ДРУГ ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ. продължавам с цитатите от стандарта : " Организация на пациентния поток в спешно отделение.1. Медицински триаж в СО: Всички пациенти, попаднали на територията на СО, подлежат на медицински триаж." , И ЗА ДА НЕ ЦИТИРАМ ЦЕЛИЯ СТАНДАРТ - ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЪПРОСНИЯ ПАЦИЕНТ Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ ТРИАЖИРАН, ПРЕГЛЕДАН, НАПИСАН АМБУЛАТОРЕН ЛИСТ И ЧАК СЛЕД ТОВА НАСОЧЕН КЪМ ДРУГО ЛЕЧЕБНО ЗАВЕДЕНИЕ, НЕЗАВИСИМО ОТ ТОВА, ЧЕ ПИРОГОВ НЯМА ХЕМАТОЛОГИЯ.И какво става ? Колегите не само, че са правилно уволнени, ами ги заплашва съд и присъди за неспазване на НАРЕДБА 12 за Медицинския стандарт "Спешна медицина"

az 27.09.2017 13:31:44

Уволнените веднага ще ги лапнат в друга болница на по-високи заплати!

Разгеле 27.09.2017 13:26:36

Блазе им на уволнените, поне вече няма да ги бият, ругаят, кълнат и пустосват ежедневно разни вечно недоволни кретени, мислещи се за безсмъртни!

blio 27.09.2017 12:48:35

Спешното има ли си шеф, или той се крие като мишка? Каква е неговата отговорност? Защо точно екипа? Грешката е системна!!!! Нерегистриран означава, че въобще не е постъпил, което е недопустимо за пациент, докаран с екип на ЦСМП! В този смисъл екипът не носи никаква административна отговорност!

един от феновете 27.09.2017 12:29:46

Браво професор Балтов- какъв размах на отличник мениджър , шесто поколение лекар.Колко уволнихте? Дали някоя вечер няма да се наложи и вие да дадете дежурство в спешното, че с тази метла дето я развъртяхте то остана без персонал!Хубаво го каза проф.Миланов тази сутрин- "това не е моята болница ,в нея никога не биха постъпили така "!

иванова 27.09.2017 15:37:38

Уволнените лекари имат ли началници. С какъв трудов стаж и специалности са. Каква е отговорността на началниците им, а те ще бъдат ли уволнени.


Още новини
Познавам хората на по-високи нива в НЗОК, те имат капацитет да направят промените
20.07.2018 17:41:26

Познавам хората на по-високи нива в НЗОК, те имат капацитет да направят промените

Без подкрепа от Министерски съвет, МЗ и Надзорния съвет на Здравната каса няма как да се осъществ ...

Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна
20.07.2018 16:35:15

Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна

Трима студенти с максимален бал от приемните изпити тази година са се записали да учат в Медицинс ...
Актуална тема
Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала
19.12.2017 16:11:09 Ирина Пекарева

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 г. вече е неоспорим юридически факт. ...

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?
13.11.2017 14:15:45 Полина Тодорова

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?

От години представители на различни здравни професии настояват за свои законово представени и рег ...