Сряда, 24 Януари 2018
18
авг
 

МЗ се заема с преразхода за лекарства (Обновена)

Смесителните системи са подходящи най-вече за КОЦ-овете, смята зам.-министър Лидия Нейчева

Петък, 18 Август 2017 | 12:54:21 Полина Тодорова


Анализ на разходите за лекарства ще подготви Министерство на здравеопазването. Това стана ясно от отговора на заместник-здравния министър маг.-фарм. Лидия Нейчева  на въпрос на Zdrave.net, касаещ преразхода в бюджета на касата за медикаменти, по време на пресконференция в ресорното ведомство.

„Тепърва предстои да се направи анализ на това на какво се дължи ръстът. Тенденцията в световен мащаб е да нарастват разходите, но не и в такава степен като при нас“, отбеляза тя.

По думите й е нужен много точен анализ на причините за тази тенденция, въз основа на който да се предприемат и нужните мерки.  „Няма такъв анализ на този етап и такъв ще бъде направен“, допълни Нейчева. Тя посочи, че причините за нарастване на разходите са въз основа и на по-голямата преживяемост, подобряване на качеството на живот, навлизането на иновативни терапии, но подчерта, че е нужен задълбочен анализ в тази насока. 

Припомняме, според прогнозите в отчета за полугодието на НЗОК, през 2017 година общо за заплащане на лекарства, медицински изделия, диетични храни за домашно лечение, както и медикаменти за злокачествени заболявания, прилагани в болниците, касата ще похарчи над 1 млрд. лв. при заложени в бюджета си 798,5 млн. лв. Разликата от над 200 млн. лв. надхвърля и ръста от над 150 милиона лева, които НЗОК плати „отгоре“ за лекарства през 2016 г.

Нейчева коментира и вече отпадналата идея за въвеждането на смесителните системи за онкомедикаменти в болниците, която бе лансирана преди месеци от касата като мярка за затягане на контрола при лекарствата. Според нея те не биха могли да бъдат основният контролиращ механизъм и са нерантабилни за болници с отделения с до 40 легла. Смисъл от прилагането им би имало в комплексните онкологични центове, където има голям поток от пациенти. Като цяло обаче тя е на мнение, че трябва да се прецени къде би имало смисъл от въвеждането им и къде не.

От думите на Нейчева стана още ясно, че в момента в различни лечебни заведения работят общо четири подобни системи – две автоматизирани и две полуавтоматизирани.
По думите й световната практика е приготвянето на дозите да се осъществява в болничните аптеки. „Аз съм може би първата в страната, която въведе разтварянето в аптеките – преди да има регламент, наредба и изисквания, просто защото това е пътят, в целия свят това се прави в аптеките“, коментира тя.  Нейчева обясни, че системата при ръчното планиране е изключително строга и контролирана. „Изградена е система на контрол от обучени фармацевти, които  могат да направят, така че да се съберат пациентите за едно скъпо лекарство и когато има части от флакона, да се комбинира, докато остане един цял флакон, който отново се завежда в системата с нулева цена. Отчита се в касата с тази нулева цена, касата не го плаща, но признава пътеката“, разясни тя, като допълни, че от аптеката излизат лекарства в разтворен вид, готови за вливане на пациента. „Това е проследимо с всички съответни документи и винаги може да се направи проверка“, отбеляза Нейчева.

Тя припомни, че въвеждането на автоматизираните системи би струвало по близо един милион лева и би натоварило  значително лечебните заведения.

„Контролът би могъл да е на ниво аптека – за това какво е влязло, какво е разтворено, да се взимат проби от банката“, заяви още заместник-здравният министър. 

 Коментари по темата

Правила на форума за коментари
X97M

Louis Bonny 07.01.2018 03:45:28

Здравейте! Имате ли нужда от спешен заем? имате лош кредит? можем да одобрим заем за вас без обезпечение, лош кредит, ние сме надежден сертифициран финансов институт одобряващи средства за всички видове проекти. Нашата кредитна / финансова оферта е при ниска лихва от 2% и продължителността на погасяването е много приятелски и удобен за клиентите. Сумата на заема / продължителността е по договаряне. Одобряваме финансиране в размер до 350 милиона долара в зависимост от Характер на дейността. Нашите услуги са надеждни и издръжливи, Свържете се с нас днес чрез (bonitecloancompany@gmail.com) Вашият успех е наш приоритет. С Най-Добри Пожелания!!!

Mrs.Emilia Fedorcakova 11.12.2017 14:34:41

Hello, Apply and get qualify for a loan on low interest rate 1% and easy process. Contact me for more info. Thank you. Please Only serious inquiries. For more details :Contact us Email : bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Best Regards. Mrs.Emilia Fedorcakova Ciao, fai domanda e ottieni un prestito con un tasso di interesse basso dell'1% e un processo semplice. Contattami per maggiori informazioni. Grazie. Per favore, solo domande serie. Per maggiori dettagli contattaci Email: bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com I migliori saluti. Sig.Emilia Fedorcakova Hola, solicite y califique para un préstamo con una tasa de interés baja del 1% y un proceso fácil. Póngase en contacto conmigo para más información. Gracias. Por favor Solo consultas serias. Para mas detalles contáctenos Correo electrónico: bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com Atentamente. Sra. Emilia Fedorcakova Dobrý deň, aplikujte a získajte nárok na úver s nízkou úrokovou sadzbou 1% a jednoduchým procesom. Kontaktujte ma pre viac informácií. Ďakujem. Prosím len vážne otázky. Ďalšie podrobnosti: Kontaktujte nás E-mail: bdsfn.com@gmail.com Emaill: anatiliatextileltd@gmail.com S Pozdravom. Pani Emilia Fedorčáková

david johnson 06.12.2017 07:27:47

Аз съм кредитор Дейвид Джонсън от правителството одобрена и сертифицирана компания за заем. Имате ли нужда от личен или бизнес заем, сте в отдела и се нуждаете от консолидация finance.We предлагаме заем при много нисък лихвен процент 2%. търсете заем, не се притеснявайте повече, тъй като ние сме напълно тук и сме готови да ви помогнем от финансовите ви проблеми. Бяхте измамени, защо да умрете в мълчание? Кандидатствайте и получавайте заема си .Използвайте днес, докато офертата е последна .. Заинтересованите лица трябва да се свържат чрез имейл (davidjohnsonloanfirm1@gmail.com)

Mr. Richard Cosmos 03.12.2017 03:59:11

Имате ли нужда от спешен заем? Даваме коледни заеми? Бизнес кредити, лични заеми, студентски заеми, автомобилни заеми и др. Ако се интересувате, моля свържете се с нас: (richardcosmos5@gmail.com) спешна оферта за заем.

Mrs. Alvaro Martinez 30.11.2017 02:46:46

Алваро Мартинез | Здравейте, Търсите легитимен и надежден финансов / кредитор? Имате ли нужда от заем? Нуждаете ли се от спешна финансова помощ? Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Ние предлагаме всички видове 2% лихвени заеми на физически лица и фирми по ясен и разбираем начин. Ние предоставяме заеми на всяка височина до всяка дестинация, така че моля свържете се с нас днес, за да получите незабавен заем днес. Свържете се с нас чрез нашия електронен адрес: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

Mrs. Alvaro Martinez 30.11.2017 02:43:03

Алваро Мартинез | Здравейте, Търсите легитимен и надежден финансов / кредитор? Имате ли нужда от заем? Нуждаете ли се от спешна финансова помощ? Имате ли нужда от спешен заем, за да изплатите дълга си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Ние предлагаме всички видове 2% лихвени заеми на физически лица и фирми по ясен и разбираем начин. Ние предоставяме заеми на всяка височина до всяка дестинация, така че моля свържете се с нас днес, за да получите незабавен заем днес. Свържете се с нас чрез нашия електронен адрес: (safeloanglobalcompany@gmail.com)

Martin Laura 21.11.2017 23:38:16

Здравейте, MARTIN LAURA FINANCE FIRM понастоящем предлагат заеми от всякакъв вид, за да задоволят вашите финансови ограничения, независимо от вашето състояние, вариращи от $ 5,000. до $ 50,000,000.00 на приемлива цена от 3%, без обезпечение, лош кредит. Размерът на кредита е по договаряне, Услугите за доверие, които предоставяме. Кандидатствайте за всеки заем по избор с нас, моля, компетентно заявление само чрез martinlaurafinancefirm@outlook.com ИЛИ martinlaurafinancefirm@gmail.com Успех всички. С Най-Добри Пожелания!

Дерек Дъглас 20.11.2017 05:39:37

Здравейте, Имате ли нужда от спешен заем, за да изчистите дълговете си или имате нужда от капиталов заем, за да подобрите бизнеса си? Бяхте ли отхвърлени от банките и други финансови агенции? Имате ли нужда от консолидационен заем или ипотека? не търсете повече, тъй като ние сме тук, за да направим всичките ви финансови проблеми нещо от миналото. Това е лесната компания за заем. ние предлагаме заеми на тези, които се интересуват от достъпна лихва от 3%. Размерът варира от $ 5,000.00 долара до максимум $ 100,000,000.00 долара. Нашите заеми са добре застраховани, тъй като максималната сигурност е наш приоритет. Свържете се с нас по имейл: easyloanfirm2020@gmail.com Поздрави Дерек Дъглас easyloanfirm2020@gmail.com   3% Истински и гаранционен заем

mark williams 17.11.2017 14:14:59

Търсите финансови източници с лихвен процент от 2% за нови апартаменти, строителство, рефинансирате, Консолидация на дълга, лични или бизнес цели? Малък или голям мащаб? тук е отворете възможността. ние предлагаме всички видове заеми. * Максималната сума, която заемаме, е 500,000,000.00 във всички валути: за повече информация Свържете се с нас по имейл: .. legitloanfirm322@GMAIL.COM globalfinance334@gmail.com WhatsApp .. + 2348151313669

armstrongholdingsplc 10.11.2017 02:20:40

АКТУАЛИЗИРАНЕ НА ИЗИСКВАНЕТО НА ЗАЕМ Добър ден сър / госпожо,   Имате ли нужда от спешен заем за финансиране на бизнеса си или за каквито и да е цели? Ние сме сертифицирани, легитимни и международни лицензирани кредитни заемодатели предлагаме заем на физически лица / компании при нисък лихвен процент от 2%, ако имате нужда от някаква финансова подкрепа с кредит Свържете се с нас по имейл: (armstrongholdingsplc@gmail.com) Мобилният номер е: +393510749331 Наличните заеми, които предлагаме, са: * Кредити за консолидиране на дълг * Бизнес кредити * Лични кредити * Кредити за дома * Финанси за автомобили * Търговски кредити * Инвестиционни заеми * Консолидиране на дългове * Бизнес планиране * Финансиране на търговското развитие * Имоти Ипотеки * Лоши кредитни кредити * Търговски заеми * Стартиране на заеми за оборотен капитал * Строителни кредити * Автомобилни кредити, * Хотелски кредити * Студентски заеми. Имате ли нужда от огромен капитал, за да започнете бизнес предложение или разширяване? Изгуби ли си надежда и мислиш, че няма изход и финансовите тежести все още продължават?   Моля, не се колебайте да се свържете с нас за възможно бизнес сътрудничество Свържете се с нас по email: armstrongholdingsplc@gmail.com МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ НА ФИРМАТА: Колумбия Авеню Ланкастър, САЩ. .................... Великобритания 80 AN SEAN BHAILE. ИРЛАНДИЯ. ............ ИТАЛИЯ МЕКСИКО С любезно внимание Господин Ръсел Джеф Управляващ директор.

frederick merinder 09.11.2017 03:12:31

Имате ли нужда от коледен кредит? Искате ли да изплатите сметките си? Искате ли да сте финансово стабилни? Всичко, което трябва да направите, е да се свържете с нас за повече информация как да започнете и да получите заем, който желаете. Тази оферта е отворена за всички, които ще могат да изплатят обратно навреме и при лихвен процент от 2%, просто ни пишете Email: fmerinder1111@gmail.com

Michael 05.11.2017 01:41:20

Имате ли нужда от заем ... ..? Свържете се с Michael Nordmann Financial Service, заемодател на частни пари, а също и в областта на управлението на недвижимите имоти. Тук идва добра кредитна оферта за всички, които се нуждаят от финансова помощ на ниска ставка от 3%. С усъвършенстването на кредита на Червения кръст можете да кажете сбогом на цялата си финансова криза и трудности. Ние даваме заеми от всякакъв размер. Ние се борим с финансовата криза и да дадем място за светло бъдеще в нашето общество, докато вършим нашата работа. Ако се интересувате, трябва да посочите интереса си и ние ще ви помогнем при осигуряването на вашия заем. Лице за контакт: г-н Майкъл Номер на контакта: +15125627955 WhatsApp: +12074807381 E_mail: michaelnordmannloanfirm@gmail.com

ANA MICHAEL 12.10.2017 10:18:07

Добър ден за всички вас! Това е да се информира широката общественост, че нашата кредитна компания е глобална кредитна организация, посветена на предоставянето на бързо обезпечени парични заеми на квалифицирани физически лица и дружества със субсидиран лихвен процент годишно. Ние помогнахме на многобройни лица и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате с нас, кандидатствате с надеждна компания, която се грижи за вашите финансови нужди. Ще се погрижим за вас през целия процес. ние предлагаме заеми на всички с нисък лихвен процент. Категориите кредити, които предлагаме, са изброени по-долу, НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ ЗАЕМИ; 1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ 2) ИГРАЧКИ 3) Лични заеми 4) БИЗНЕС КРЕДИТИ 5) КРЕДИТИ НА СОБСТВЕНИЯ ДОГОВОР 6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ 7) Автомобилни заеми 8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ Елате в нашия офис днес и се наслаждавайте на възможността за заем, както никога досега. И ако не можете да дойдете в нашия офис, можете да се свържете с нас по имейл: Г-жа ANA MICHAEL [anamichaelguarantytrustloans@gmail.com] Г-жа РУТ ДЖАМС [ruthjames608@gmail.com] Благодаря

YODIKA RONI 12.10.2017 10:16:32

Моето име е ЙОДИКА RONI, искам да използвам този носител, за да посъветвам всички да внимавате да получат интернет заем, защото толкова много интернет кредитори тук са всички измамници и те само споделят истории, за да ви измамят от парите си, кандидатствах за заем от Rp500,000,000 от жена в Германия и загубих сумата от 15,000,000 Rp без да получим заема, На тази дата, 27 септември 2017 г., моят приятел Сюри Йоно на моето работно място ми каза, че е кандидатствала за заем от "ГАРАНТНИ ДОВЕРИТЕЛНИ ЗАЕМИ" и в крайна сметка е получила заем. Никога не съм й повярвал, докато не отидох с нея в банката, за да го потвърдя, и бях изумен, защото съм загубил много пари, само за да си взема заем за семейството си. Май АЛЛАХ благослови Добрата майка за това, което направи с мен и моето домакинство, казах на моя приятел да ме запознае с добрата майка. Ана Майкъл, изпълнителен директор ГАРАНЦИЯ ДОВЕРИТЕЛНИ ЗАЕМИ, тя направи и аз кандидатствах за заем от Rp500,000,000. Съответствах на условията за заем на компанията и заявлението ми за кредит беше одобрено за мен без стрес и трудности.  Накрая получих заема по банковата си сметка и призовах моя приятел Шури Йоно, че получих заема и също така представих толкова много хора на добрата майка г-жа Ана Майкъл. Искам вие, че четете моето свидетелство, да се свържете с добрата майка, ако имате нужда от заем, за да свидетелствате и за добрата воля на добрата майка. така че използвам този път, за да информирам всички индонезийски и други хора, които е подходящо да прочетат моите показания и той или тя се нуждаят от кредити, за да се свържат Г-жа Ана Майкъл чрез EMAIL: ANAMICHAELGUARANTYTRUSTLOANS@GMAIL.COM Все още можете да се свържете с мен, ако имате нужда от допълнителна информация чрез EMAIL: YODIKARONI@GMAIL.COM Можете също така да се свържете с моя приятел Suri Yono чрез нея EMAIL: YONOSURI702@GMAIL.COM още веднъж ви благодаря за четенето на моето свидетелство и може АЛЛАХ да продължи да ни благославя и да ни даде дълъг живот и просперитет

PAULA PINTO 12.10.2017 10:14:07

Здравейте, моето име е Паула Пинто, бях жертва на измама в ръцете на фалшиви кредитори. Аз загубих около $ 15000.00, защото имах нужда от голям капитал от $ 200,000.00. Почти умрях, нямах място да отида. Бизнесът ми беше унищожен и в този процес загубих сина си. Не можех да понасям това отново. през април 2017 г., приятелката ми ме запозна с добра майка г-жа Ана Майкъл, която в крайна сметка ми помогна да си осигуря заем в кредитна компания, в която работи. Добра майка Ана Майкъл, искам да използвам тази възможност, за да ви благодаря и Бог да продължи да те благослови. Също така искам да използвам тази възможност, за да съветвам събратя индонезийци, че има много измамници там, затова ако имате нужда от заем и желаете бързо да получите заем, регистрирайте се само чрез г-жа Ана Майкъл и можете да се свържете с нея по имейл: (anamichaelguarantytrustloans @ gmail.com). можете също да се свържете с мен чрез моя имейл: (paulapinto890@gmail.com). ако имате някакви съмнения. моля, тя е единственият човек, който е надежден и надежден. Благодаря.

RAMONA ENACHE 12.10.2017 10:08:39

Казвам се Рамона Еначе, живея в град Крайова и адресът ми е ул. Буковина, бл. I30, sc.1, Румъния. Аз съм бизнесмен и аз се обърнах към банките за помощ при заем, но техните изисквания и изисквания бяха твърде високи за мен, реших да търся онлайн, ако ще видя частно заемодател, откъдето мога да се заема от нисък лихвен процент. Тъй като моето търсене на надеждна компания за частни заеми продължава, видях друга реклама онлайн и името на компанията е Световната заеми COMPANY. Аз загубих сумата от 8 500 евро с тях и до този ден никога не получих заем, за който кандидатствах. Бог е славата, мой приятел, който работи в рибна ферма, която кандидатства за заем и също получи заем, ме представи в надеждна компания, в която работи г-жа Ана Майкъл от клона, и аз кандидатствах за заем сумата от 60 000 евро и те поискаха моите акредитиви, които изпратих и след като завършиха проверка на моите данни, заемът беше одобрен за мен и аз смятах, че това е шега и може би това е един от тези измамни действия, които ме накараха да загубя пари, но бях изумен, когато получих заем за нисък лихвен процент без обезпечение. Много съм щастлив, че Бог използва моя приятел, който се свърза с тях и ме запозна с тях. Така че аз съвет всички хора, които живеят в Румъния и други страни, които се нуждаят от заеми за една цел, или друга, за да се свържете с вас Г-жа Ана Майкъл по електронна поща: (ANAMICHAELGUARANTYTRUSTLOANS@GMAIL.COM) Все още можете да се свържете с мен, ако имате нужда от допълнителна информация по имейл: (RAMONAENACHE954@GMAIL.COM)

ANA MICHAEL 11.10.2017 16:06:33

Добър ден за всички вас! Това е да се информира широката общественост, че нашата кредитна компания е глобална кредитна организация, посветена на предоставянето на бързо обезпечени парични заеми на квалифицирани физически лица и дружества със субсидиран лихвен процент годишно. Ние помогнахме на многобройни лица и организации, които са изправени пред финансови затруднения по целия свят. Когато кандидатствате с нас, кандидатствате с надеждна компания, която се грижи за вашите финансови нужди. Ще се погрижим за вас през целия процес. ние предлагаме заеми на всички с нисък лихвен процент. Категориите кредити, които предлагаме, са изброени по-долу, НИЕ ПРЕДЛАГАМЕ СЛЕДНИТЕ ВИДОВЕ ЗАЕМИ; 1) СТУДЕНТНИ ЗАЕМИ 2) ИГРАЧКИ 3) Лични заеми 4) БИЗНЕС КРЕДИТИ 5) КРЕДИТИ НА СОБСТВЕНИЯ ДОГОВОР 6) КОНСОЛИДИРАНИ ЗАЕМИ 7) Автомобилни заеми 8) ЗАЕМИ ЗА ВЕТЕРИНИ Елате в нашия офис днес и се наслаждавайте на възможността за заем, както никога досега. И ако не можете да дойдете в нашия офис, можете да се свържете с нас по имейл: Г-жа ANA MICHAEL [anamichaelguarantytrustloans@gmail.com] Г-жа РУТ ДЖАМС [ruthjames608@gmail.com] Благодаря

SERGEY YAKUBOVA 02.10.2017 21:05:16

ПОДХОДЯЩО ПРЕДЛАГАНЕ НА КРЕДИТ БЕЗ ТАКСА ЗА ТАКСА Здравейте, Какви са вашите финансови нужди? Ние даваме заеми от минимум $ 2,000.00 до максимум $ 100,000,000.00 с удобна продължителност, която варира от 1 до 30 години при много намален лихвен процент от 3%. Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com Имате ли нужда от бизнес заем? Имате ли нужда от личен заем? Искате ли да си купите кола? Искате ли да рефинансирате? Имате ли нужда от ипотечен заем? Имате ли нужда от огромен капитал, за да започнете бизнес предложение или разширяване? Изгуби ли си надежда и мислиш, че няма изход и финансовите тежести все още продължават? Моля, не се колебайте да се свържете с нас за възможно бизнес сътрудничество Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com                                     constantloanfirm@yahoo.com

SERGEY YAKUBOVA 02.10.2017 20:34:12

ПОДХОДЯЩО ПРЕДЛАГАНЕ НА КРЕДИТ БЕЗ ТАКСА ЗА ТАКСА Здравейте, Какви са вашите финансови нужди? Ние даваме заеми от минимум $ 2,000.00 до максимум $ 100,000,000.00 с удобна продължителност, която варира от 1 до 30 години при много намален лихвен процент от 3%. Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com Имате ли нужда от бизнес заем? Имате ли нужда от личен заем? Искате ли да си купите кола? Искате ли да рефинансирате? Имате ли нужда от ипотечен заем? Имате ли нужда от огромен капитал, за да започнете бизнес предложение или разширяване? Изгуби ли си надежда и мислиш, че няма изход и финансовите тежести все още продължават? Моля, не се колебайте да се свържете с нас за възможно бизнес сътрудничество Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com                                     constantloanfirm@yahoo.com

SERGEY YAKUBOVA 02.10.2017 20:34:12

ПОДХОДЯЩО ПРЕДЛАГАНЕ НА КРЕДИТ БЕЗ ТАКСА ЗА ТАКСА Здравейте, Какви са вашите финансови нужди? Ние даваме заеми от минимум $ 2,000.00 до максимум $ 100,000,000.00 с удобна продължителност, която варира от 1 до 30 години при много намален лихвен процент от 3%. Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com Имате ли нужда от бизнес заем? Имате ли нужда от личен заем? Искате ли да си купите кола? Искате ли да рефинансирате? Имате ли нужда от ипотечен заем? Имате ли нужда от огромен капитал, за да започнете бизнес предложение или разширяване? Изгуби ли си надежда и мислиш, че няма изход и финансовите тежести все още продължават? Моля, не се колебайте да се свържете с нас за възможно бизнес сътрудничество Свържете се с нас по имейл: constantloanfirm1@gmail.com                                     constantloanfirm@yahoo.com

Дон Балон 23.08.2017 13:46:12

Ще има ли в анализа колко от дадена група се плаща за скъпи оригинали и колко за генерици? и докога народеца ще доплаща като за световно при положние ,чеот същата група има по евтини аналози? Май не - важно е да се правят анализи! Иначе смче тотален парадокс - единствената страна в ЕС с най-нисък стандарт р най-ниски цени на лекарствата и най-високо доплащане!

МАФИЯТА 22.08.2017 19:33:49

ТАЯ МАФИОТКА С ФИРМИТЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИ И КАКВО ПРИБИРА! ТРЯБВА ДА Я ИЗКАРАТЕ С БЕЛЕЗНИЦИ ОТ МЗ!

MARIO DRAGHIE 22.08.2017 05:48:27

Добър ден, Това е да информираме широката общественост, че понастоящем даваме заем с нисък лихвен процент от 1%. Мислиш ли, че ще получиш заем? Имате ли сериозно нужда от спешен заем, за да започнете собствен бизнес? Имате ли дълг? Това е вашият шанс да постигнете вашите желания, ние даваме лични заеми, бизнес кредити и корпоративни заеми, както и всички видове заеми с лихва до 1% това е възможността, която търсите. Ние предлагаме всички видове заем като бизнес заем, заем за кола, фирмен заем, рисков капитал, жилищен кредит, студентски кредит или всеки заем по Ваш избор с 2% лихвен процент. Заинтересованите лица трябва да се свържат с нас по имейл: Mariodraghie28@hotmail.com или чрез whatsapp: +27710616739 Заинтересованите клиенти трябва да попълнят формуляра за кандидатстване по-долу (само за сериозни кандидати, моля) Формуляр за кандидатстване за заем. Пълно име: Държава: Пол: Телефонен номер: Необходима сума на кредита: Продължителност на кредита: Месечен приход: Професия: Ние ще чакаме да получите информацията от вас добре. Забележка: всички отговори трябва да бъдат изпратени до: Mariodraghie28@hotmail.com Благодаря. Мистър Mario Draghie

Запознат 21.08.2017 14:19:52

Преди 10 г МЗ правеше обществени поръчки за безплатните лекарства. Бяха около 80 млн. сега всеки лекар изписва безконтролно безплатно лечение за милиони, без Обществени поръчки и лекарствата достигнаха 1 милиард. Как се нарича това явление в нашата нещастна държава????

Лекар 21.08.2017 14:12:24

Нищо ново под слънцето - керванът си върви , кучетата си лаят а фармамафията си прави каквото си поиска. най бедната държава лекува с най скъпите медикаменти. тежка ситуация в държавата. крадеца вика дръжте крадеца

Лидия Нейчева 19.08.2017 11:52:28

Госпожа Нейчева ще бъде ли възобновен отново вноса на Ривотрил Rivotril ?

Отчаян 18.08.2017 20:01:34

Какви са тези анализи ,след като нямаме реална цена на медицинските услуги. Празни дрънканици ПАРИТЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО НЕ СТИГАТ, стига сте лъгали бедните хорица ,че някой ги краде

Болтаджиев 18.08.2017 13:49:17

Такива с 40 легла не са болници а отделения крадливи на частни структури

Гост 18.08.2017 17:55:34

Но са собственост на мастити и крадливи бизнесменчета, окопали се и във властта.

Гост 18.08.2017 14:05:04

Глупости. На Запад ще ти се смеят бе, тиквеник. Така сте си свикнали в колхоза- стаи с 8 легла, дори 8 родилки в стая може да бъде видяно в някои от държавните и общински кочини

Гост 18.08.2017 14:28:23

Ти май си от партията на бостана Интересно какво се лекува и и с кого и с какво и как

Червен боклук 20.08.2017 09:35:17

Крадете яко на нивото на врачки и баячки сте

Гост 18.08.2017 18:38:09

Не, ти си някое комуне я от бостана на Тиквата, я от ватенките на Нинова. по това си приличате комунягите - да плюете по частната инициатива ,която дава 95% от БВП на тази държава. Ама затова е тоя плач -щото губите обещаното безплатно здравеопазване и трябва да си плащате. За това е този рев срещу частните здравни заведения, нали червени боклуци ?


Още новини
Лекари и каса с принципно съгласие за промяна в 24-часовото разположение
23.01.2018 16:57:07 Полина Тодорова

Лекари и каса с принципно съгласие за промяна в 24-часовото разположение

Постигнато е съгласие да се работи за промяна в нормативната база в насока отпадане на 24-часовот ...

Фармакомпанията Sanofi придобива Bioverativ
23.01.2018 15:21:20

Фармакомпанията Sanofi придобива Bioverativ

Sanofi и Bioverativ – биофармацевтична компания, фокусирана върху терапии за лечение на хем ...
Актуална тема
Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала
19.12.2017 16:11:09 Ирина Пекарева

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 г. вече е неоспорим юридически факт. ...

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?
13.11.2017 14:15:45 Полина Тодорова

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?

От години представители на различни здравни професии настояват за свои законово представени и рег ...

Бремето на лимитите остава да виси над болниците
26.09.2017 17:59:27 Полина Тодорова

Бремето на лимитите остава да виси над болниците

НЗОК за пореден път съвсем ясно отхвърли възможността извършената от лечебните заведения надлимит ...

Проф. Плочев поема една одържавена и „минирана“ с проблеми здравна каса
27.07.2017 17:26:44 Полина Тодорова

Проф. Плочев поема една одържавена и „минирана“ с проблеми здравна каса

Проф. Плочев става 16-ят управител на НЗОК в 18-годишната история на здравноосигурителния фонд, с ...