Четвъртък, 19 Юли 2018
10
окт
5
 

Здравният министър помогна на мъж в тежко състояние пред МЗ

Вторник, 10 Октомври 2017 | 10:49:29 Полина Тодорова


Здравният министър проф. Николай Петров лично е оказал помощ на пациент в тежко състояние, като това се е случило буквално пред ресорното ведомство. Това потвърди самият проф. Петров по време на Четвъртата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор“.

Той разказа, че вчера в 16 часа е имал среща с гражданин, който е потърсил неговото съдействие във връзка със своя жалба. Разговорът на двамата е продължил цял час, след което проф. Петров е потърсил по телефона директора на ИА „Медицински одит“ проф. Златица Петрова, за да представи пред нея казуса. В този момент е видял, че пред сградата на здравно министерство е спряла линейка и е взел решение да слезе при нея.

Проф. Петров обясни, че буквално целият екип в линейката е бил ангажиран в обгрижване на пациента, който, по думите му, е бил в много тежко състояние и без сърдечна дейност. В този момент здравният министър е взел решение да поеме сърдечния масаж на пациента, след което линейката е тръгнала към ВМА, придружена от проф. Петров. Там той е продължил с медицинските действия. Мъжът е бил приет в шокова зала и е бил интубиран лично от проф. Петров. След това здравният министър се е върнал в ресорното ведомство.

„Свърших си работата, както вие вършите своята. Моята молба към вас е да пишете за добрите неща, хората имат нужда от доброто, разберете. Лошото убива“, обърна се той към журналистите. Здравният министър не пропусна да похвали екипа на Спешна помощ, реагирал в случая, отбелязвайки, че той е пристигнал на петата минута. „Медиците за мен са герои в мирно време“, категоричен бе проф. Петров.Коментари по темата

Правила на форума за коментари
SZhd

PR 10.10.2017 22:10:11

Елементарен PR, колеги. Демоде.

Гост 10.10.2017 14:20:17

А бе Супермен! Изплати дълговете на ВМА, спасява човек в клинична смърт, с какво ли още ще ни изненада? Може би той всъщност е истинската самоличност на Борн?

Гост 10.10.2017 13:11:43

Из отчет на МЗ за 2016г. -Извършените реанимации през 2016 г. са 3 824, при целева стойност за цялата 2016 г.– 3 500, което представлява завишение с над 9 % .Уважаеми журналисти, за колко от тези случаи някой от вас разказа на българския народ?Никой нищо не разказва за малките подвизи над смъртта на спешните медици, но за подвига на министъра разказват всички медии в захлас.Кофи с мастило се изписаха и за закъсненията,за народното недоволство от дейността на спешните медици.Правилно рейтинг се качва от пропаганда и лоши новини.

Гост 10.10.2017 12:04:02

Tozi praznoglav fatmak stava tolkova za lekar, kolkoto i za ministar. Leka mu prast na choveka izpatil si ot komplexarshtinata na Petrov, Gospod da go nakaze

е па.. 10.10.2017 11:00:27

Е, дотам я докарахме- министърът на здравеопазването да напусне кабинета си за да спасява пациент със спешна помощ.Интересно като се повози с линейката до ВМА , дали няма да ускори процедурата по закупуване на нови линейки.Когато използва "разнообразното и модерно оборудване на спешна помощ" , дали няма да ускори процедурата по закупуване на нова апаратура .Когато се докосне до свръхмодерните ни комуникации , дали няма да ускори процедурата по поддръжката им .Интересно като разбере колко сме обучени , та трябва лично той да слиза да ни върши работата , дали няма да стартира дейността на националния център за обучение по спешна медицина.


Още новини
Промени в лекарствената политика и лечението в чужбина иска д-р Дечев (обновена)
18.07.2018 17:24:03 Надежда Ненова

Промени в лекарствената политика и лечението в чужбина иска д-р Дечев (обновена)

Промени в работата на НЗОК ще предложи д-р Дечо Дечев след избирането си за управител на фонда. Т ...

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна отбеляза патронния си празник
18.07.2018 16:23:45

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна отбеляза патронния си празник

С литургия за здраве и благополучие, отслужена от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, ...
Актуална тема
Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала
19.12.2017 16:11:09 Ирина Пекарева

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 г. вече е неоспорим юридически факт. ...

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?
13.11.2017 14:15:45 Полина Тодорова

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?

От години представители на различни здравни професии настояват за свои законово представени и рег ...