Събота, 21 Юли 2018
31
окт
8
 

Атаката срещу проф. Петров идва от икономически кръгове, единодушни са политик и лекар

бТВ се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, обяви Валери Симеонов

Вторник, 31 Октомври 2017 | 12:15:27


Два са вариантите за атаката срещу проф. Николай Петров, заяви пред България он еър вицепремиерът Валери Симеонов, който категорично продължава да смята, че случаят със здравния министър е „активно мероприятие“.

Първият вариант според Симеонов е икономически, като атаката идва от фармацевтичното и болничното лоби. „Да не забравяме, че за следващата година г-н Петров в качеството си на министър на здравеопазването прокара забрана за откриването на нови лечебни заведения и регистрирането на нови лекарства.

Тук има две огромни лобита, изключително силни и влиятелни, с много средства зад тях“, каза Симеонов.

Предположението му за болнично лоби на практика бе задочно опровергано от председателя на сдружението на частните болници д-р Николай Болтаждиев, от чиито думи пред Frognews.bg стана ясно, че според него също става въпрос за атака. „Очевидно атаката не е политическа, а икономическа. Имаше сериозна медийна атака. Москов също го атакуваше с постоянното си появяване по медиите. Атаката не идва от болниците, тъй като откакто д-р Петров пое здравното министерство, се създаде усещане за спокойствие и стабилност“, коментира председателят на Националното сдружение на частните болници.

Вторият вариант за атаката според вицепремиера пък е свързан с медиите. „България в последните години се управлява от две телевизии – бТВ и Нова телевизия. Ако това е поредният опит за упражняване на влияние и опияняване от медийна власт, това е лошо, защото в това положение, в този случай бТВ се изявява като инфантилен дебелак с определени ментални отклонения, пуснат в порцеланов магазин, който не знае какво прави. И това е страшно“, заяви Валери Симеонов.

Той направи и кратък разбор на телевизионния репортаж, излъчен в неделя вечерта, с думите: „В този пасквил, който беше представен по тази телевизия, всъщност имаше редица неистини, които се внушаваха на хората. Например, те казват – една фирма е сключила договор с ВМА за доставка на стави, на определени съоръжения. Тази фирма няма даже ЕИК, няма регистрация по Булстат. Ами това е гражданско дружество – те нямат такова. Но това гражданско дружество се състои от две фирми, които си имат и код, имат си и регистрация по ДДС. С други думи, в началото на репортажа се внушава, че това всъщност е измислена фирма. Ама не е фантом, това е истинска фирма“, подчерта вицепремиерът и отбеляза: „И всъщност те не казаха дали този договор е изпълнен или не е изпълнен. Което означава, че там няма никакви проблеми. И в крайна сметка този договор е за най-ниска цена – държавата е спечелила от това, че е сключила договор с това гражданско дружество, защото е получила ставите на най-ниска цена. Къде е ощетяването на държавата? С един лев не е ощетена.“Коментари по темата

Правила на форума за коментари
PqSk

Гост 31.10.2017 17:21:06

Хотелджията -патрЕот е съшото корумпе наредил се на баницата, осигурил подслон на родната армия в частото си хотелче по границата добре финансиран с парите на данъкоплатците. Ееех Бай Ганю Валериев Симеонов . Патриот е, душа дава (за държавна ясла с държавно финансиране)

Гост 31.10.2017 17:01:50

what attack miserable? The site Afera published the case a month ago

Гост 31.10.2017 13:41:16

Интерес от създалата се ситуация имат шайката "Здраве" - Москов, Грозев, Г. Павлова, Миро-вицаджията, но най-вече първото лекенце, което направи магистрала до Банкя.

doctor 31.10.2017 13:18:19

Естесвено, че ще го защитават - петров прокарваше интересите на частните болници. Включително и на собственика на този сайт. Сега ще помрънкат па ще си седнат на задниците.

Гост 31.10.2017 17:25:23

Глупости. Изследвай се за съдова деменция. Какво спечелиха частните болници от една фурашка ? Петров си е гледал само дъщерята , любовника и Пепито Москов . Тройка на разсъмване.

Далавери, 31.10.2017 13:02:36

една камара съветващи имаш на държавна заплата. Кажи им да те ограмотят малко за това що е законност и как да се спазват законите. Не се изказвай постоянно неподготвен.

дедко и зетко 31.10.2017 12:36:30

Наглост, наглост и пак наглост ...

Гост 31.10.2017 12:22:47

държавата е спечелила, РП е спечелила, чрез РП - и НП...изобщо win-win situation...


Още новини
Познавам хората на по-високи нива в НЗОК, те имат капацитет да направят промените
20.07.2018 17:41:26

Познавам хората на по-високи нива в НЗОК, те имат капацитет да направят промените

Без подкрепа от Министерски съвет, МЗ и Надзорния съвет на Здравната каса няма как да се осъществ ...

Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна
20.07.2018 16:35:15

Само отличници с шанс за прием в МУ-Варна

Трима студенти с максимален бал от приемните изпити тази година са се записали да учат в Медицинс ...
Актуална тема
Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства
20.04.2018 17:32:03 Полина Тодорова

Лимитите продължават да задушват системата, докато НЗОК се задъхва от лекарства

Националният рамков договор вече е факт. Въпреки заявката за по-добрите условия, в които ще работ ...

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи
07.04.2018 14:19:32 Надежда Ненова

Липсващите медицински специалисти у нас оскъпяват достъпа до здравни грижи

Два големи проблема се очертават пред България в контекста на универсалното здравно покритие. Тов ...

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала
19.12.2017 16:11:09 Ирина Пекарева

Законът за бюджета на НЗОК или законът на скандала

Законът за бюджета на НЗОК за 2018 г. вече е неоспорим юридически факт. ...

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?
13.11.2017 14:15:45 Полина Тодорова

Дошъл ли е моментът за създаване на нови съсловни организации?

От години представители на различни здравни професии настояват за свои законово представени и рег ...