!
Четвъртък, 28 Март 2024
03
май
39
 

Окончателно: Проф. Николай Петров поема министерство на здравеопазването

Сряда, 03 Май 2017 | 12:59:02
39

Директорът на ВМА ген. проф. Николай Петров поема поста министър на здравеопазването. Имената на новите министри в третото правителство на Бойко Борисов бяха официално съобщени от пресслужбата на Министерски съвет. Проф. Петров вече има опит в

Директорът на ВМА ген. проф. Николай Петров поема поста министър на здравеопазването. Имената на новите министри в третото правителство на Бойко Борисов бяха официално съобщени от пресслужбата на Министерски съвет.

Проф. Петров вече има опит в Министерство на здравеопазването, макар и като служебен министър. Той заемаше този пост в състава на служебното правителство на Марин Райков.

Генерал-майор проф. Николай Кирилов Петров e роден на 29 август 1959 г., в гр. Средец. Завършва медицина във ВМИ – Варна през 1985 г.

Работил е като клиничен ординатор, началник на отделение по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение – Военна болница Бургас, ординатор, асистент, старши и главен асистент във ВМА – София. От 2004 г. е началник на Катедра по Анестезиология, реанимация и интензивно лечение към  ВМА. Три години по-късно заема поста заместник-началник по диагностично-лечебната дейност на МБАЛ – София към ВМА.

От 3-ти юни 2014 г. проф. Николай Петров е назначен на длъжност началник на Военномедицинска академия и удостоен с висше офицерско звание ”бригаден генерал”.

Проф. Петров е президент на Дружеството на анестезиолозите в България,  президент на Българското дружество по парентерално и ентерално хранене. През май 2014 г. той е избран за вицепрезидент на WorldSIVA (Световната асоциация по  интравенозна анестезия).

Ето и пълният състав на кабинета:

  • Министър-председател – Бойко Методиев Борисов;
  • Заместник министър-председател – Томислав Пейков Дончев;
  • Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика – Валери Симеонов Симеонов;
  • Заместник министър-председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;
  • Заместник министър-председател по правосъдната реформа  и министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;
  • Министър на финансите – Владислав Иванов Горанов;
  • Министър на вътрешните работи – Валентин Иванов Радев;
  • Министър на регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков Нанков;
  • Министър на труда и социалната политика – Бисер Христов Петков;
  • Министър на отбраната – Красимир Дончев Каракачанов;
  • Министър на външните работи – Екатерина Спасова Гечева – Захариева;
  • Министър на правосъдието – Цецка Цачева Данговска;
  • Министър на образованието и науката – Красимир Георгиев Вълчев;
  • Министър на здравеопазването – Николай Кирилов Петров;
  • Министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 - Лиляна Павлова;
  • Министър на културата – Боил Василев Банов;
  • Министър на околната среда и водите – Нено Ненов Димов;
  • Министър на земеделието, храните и горите – Румен Андонов Порожанов;
  • Министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията – Ивайло Ангелов Московски;
  • Министър на икономиката – Емил Любенов Караниколов;
  • Министър на енергетиката – Теменужка Петрова Петкова;
  • Министър на туризма – Николина Панайотова Ангелкова;
  • Министър на младежта и спорта – Красен Кирилов Кралев.


Коментари по темата

Правила на форума за коментари
meN2

Оу !!! 06.05.2017 17:23:49

Щом това е най - ценният кадър на ГЕРБ да си го бяха сложили направо министър !

запознат 06.05.2017 17:21:54

Проф. Петров добре , но зам. министър Бойко Пенков е връх в кадровата политика на ГЕРБ !? Някой да помни какво направи като несменяем зам . министер последните правителства . Да ...сетих се ! Лобира за всички нови частни структури !

Йонко 04.05.2017 20:33:26

Бе толкова ли нема кой да я опъне тая Кателиева,та да миряса най-накрая!?

Гост 05.05.2017 16:28:26

Е, само това липсва в НРД - да натресат на редовия лекар да компенсира и сексуално неудовлетворени,

до горния 05.05.2017 06:54:01

анонимен страхливец, за да не се обясняваш на етична комисия!

Старият доктор 04.05.2017 12:04:50

Като са толкова кадърни ЦСМП, що не си открият практики и кабинети по специалностите им и да почват да работят. Все едни 800 лв. месечно ще изкарат! Да-ама не!(Бог да прости бай Петко). То говоренето не е като работата. Виждали сме такива от ЦСМП да се пробват и после се върнаха обратно. То затова едно време им викаха "файтонджии". Качват на файтона и карат - тук, там. Където им вземат пациента. А сега се пазарят и за пари. Затова да си натискат парцалите и да не дават акъл. Акъл да дават тези които съставляват осигурителната система, работят там и се борят с простотиите на чиновниците!

до горния 05.05.2017 06:55:57

позор за съсловието сте ако наистина сте стар лекар.И аз се сблъсквам с некадърници ежедневно но не ги обиждам по форумите , а се опитвам да им оправям грешките ,защото всички сме в бели престилки , някой по- луксозни , други по-овехтели и по изцапани .

Гост 05.05.2017 16:32:41

В бели престилки ама някои сте и с червени рубашки

спешен медик 04.05.2017 10:25:35

Министър Петров , поздравления пожелаваме Ви верни и ползотворни решения и действия за съсловието и пациентите ! За спешните медици е чест лекар със специалност спешна медицина да стане министър. Вие сте един от нас и се надяваме, че ще се погрижите за нас,като проявите разбиране към проблемите ни и поправите грешките на предшественика си. Благодарение на "частниците " и министър Семерджиев сме в абсурдната ситуация ЦСМП да работи по стандарт от 2015г. , а спешните болнични отделения по стандарт от 2010г. и националният ни консултант да няма специалност спешна медицина.След чистката от протежето на Герджиков най- голямата спешна болница в България опустя от специалисти, коридорите на Пирогов опустяха от пациенти заради ценоразписите по вратите.

Смешен медик 09.05.2017 21:44:48

Видя ли му новите зам министри Всичките му са от държавния сектор бе глупак

БЛС-Въоръжено Крило 04.05.2017 15:52:49

Кателиева, пак ли те досърбя някъде. Вече познаваме ретроградния ти и долнопробен изказ. Само др Кателиева посреща така тържествено с цветя и рози всеки министър . След 6 месеца пак е неоправена, чорлава и сърдита на другите лекари. И другарко, думата частниците е класически израз употребяван от фрустрирани червени другарки възпитани в класова омраза. А иначе браво на Пирогов за ценоразписите. Треперете болшевики. Докторът спира да е роб а чугуните

до горния 05.05.2017 06:58:17

Да ,така досърбя ме , но аз оставам , и ще ме гледаш и слушаш още дълго време в медиите да крещя! А Семерджиев си отива с протежетата си и обърканата си идеология !

до горния 05.05.2017 06:53:21

защо пишеш анонимно ,старах те е от етична комисия ли ?

Гост 05.05.2017 16:21:33

спешен медик също е анонимно, ама те разкриха а -ха-ха-ха... Пък не отговори и за комунистическите изрази от типа частниците. Май ти плачеш за Комисията по лекарска етика с такива определения за колегите ти а?

Doc 04.05.2017 20:35:31

Браво за коментара!

спешен медик 04.05.2017 10:22:44

Министър Петров , поздравления пожелаваме ви верни и ползотворни решения и действия за съсловието и пациентите ! За спешните медици е чест лекар със специалност спешна медицина да стане министър. Вие сте един от нас и се надяваме, че ще се погрижите за нас,като проявите разбиране към проблемите ни и да поправи грешките на предшественика си. Благодарение на "частниците " и министър Семерджиев сме в абсурдната ситуация ЦСМП да работи по стандарт от 2015г. , а спешните болнични отделения по стандарт от 2010г. и националният ни консултант да няма специалност спешна медицина.След чистката от протежето на Герджиков най- голямата спешна болница в България опустя от специалисти, коридорите на Пирогов опустяха от пациенти заради ценоразписите по вратите.

Гост 04.05.2017 21:11:25

Нищо такова не се забелязва в отчетите ви към касата. Значи крадете като невидели

Лекар ВМА 04.05.2017 00:42:48

Борисов пак уцели "греда" с тоз помак. Нито е добър медик, ,нито добър менажер. Не е крадец, ама ще се научи около Боко. Много си е повярвал - величие и гордост до ушите, но за сметка на хората. За 1-2 години разби ВМА, разгони и висшия и средния и нисшия персонал. Разби работещи звена, подгони и изгони гадните наематели "частниците", върна командно-административния начин на управление и болницата с 20 години назад Генералските звезди са му подарък без ГЩ академия (като на Боко). Професурата също. Голям мерак има да става академик, ама за сега не е успял та да стане поне министър. Заприличва на хирурга проф. Дамянов. Разликата е че, последния не е роднина на Плевнелиеви. Послушко е и то без скрупули. Не чакайте добро от този министър. Ще има рестрикции и авторитаризъм.

Гост 03.05.2017 23:53:40

Е щом е така, идеално ще си паснат с Глинка Комитов. Нищо нама да правят, а премиерът ще чака реформи. Глинка ще се оправдава с генерала.....Предстоят интересни времена. Дано да има богата реколтата за пуканки.

Гост 04.05.2017 09:31:33

Не знам дали ще има време да си пасне с Глинка, щото Глинка ще бъде напаснат извън касата.

академик 03.05.2017 23:38:22

Наскоро четох една експертиза, написана от Николай Петров. Експертизата нито казваше ДА, нито казваше НЕ. Състоеше се от 1 страница. Точно толкова заемаха и титлите на човека. Та......прави са тези, които казват, че Петров е пълен пас.

willy 03.05.2017 22:15:32

Очаква ни дългосрочна летаргия...Слушал съм няколко интервюта на кандидат министъра, в които не е показа някакво особено разбиране за процесите в здравеопазването...Изглежда спокоен и уравновесен човек който не гори от желание да прави промени, особено ако не му е ясно от кое действие какво ще излезе. А настрана от личността, съм скептичен за възможностите на анестезиолог , който е е бил цял живот на заплата, да ръководи въпросното министерство. Макар ген. Петров да има доста опит , считам че за този пост лицето трябва да бъде в климакса на професионалната и житейската си зрялост =

Един 03.05.2017 20:02:22

Професор Петров е по-правилния избор от този на измисления доцент Ангелов.

позитивен 03.05.2017 18:39:48

ЧЕСТИТО НА ГЕН.ПЕТРОВ.ДОСТОЕН Е БЕЗСПОРНО, НЕКА НЕ БЪРЗАМЕ ДА ВИКАМЕ ОСАННА ИЛИ РАЗПНИ ГО,КОЛЕГИ.ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ШАНС, ТОЙ ВСЕ ПАК Е ЕДИН ОТ НАС,ИЗВЪРВЯЛ ПЪТЯ ОТ ДОЛУ ДО НАЙ-ГОРЕ.НО НИКАК НЕ ЛЕСЕН, НОМЕРАТА НА ЧАСТНИЦИТЕ НЯМА ДА МИНАТ, В ТОВА МОЖЕТЕ ДА БЪДЕТЕ СИГУРНИ.НИТО НА ТЕЗИ,КОИТО НЕЧЕСТНО И АЛЧНО СТОЯТ НАЧЕЛО НА СЪСЛОВИЕТО. НАИСТИНА Е ВРЕМЕ ЗА ТВЪРДА РЪКА И ИСТИНСКИ РЕФОРМИ В СЕКТОРА! УСПЕХ НА ЦЕЛИЯ МУ ЕКИП.

БЛС-Въоръжено Крило 04.05.2017 18:04:48

частниците Абе каскети кога ще изоставите класовите клишета ? ЛЕКАРИТЕ СМЕ СВОБОДНА ПРОФЕСИЯ И ДА ЧАСТНИЦИ СМЕ , А НЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОСТИТУТКИ ОТ КОЛХОЗА

Гост 03.05.2017 19:24:08

Нека видим екипа му!

lekar 03.05.2017 18:35:05

aide pak se zapochna s plueneto. choveka e chitav. tova che kojenia general ne go haresva e pokazatelno che e na prav pat

Гост 03.05.2017 17:50:39

порядките се променят: Отговора Да в МЗ се заменя с "Тъй Вярно" а отговора Не със "съвсем не" Да не говорим за разрешете да Доложа и разрешете да напусна! Шапкар просто!

Гост 03.05.2017 17:38:10

Анестезиолозите са алчни и властолюбиви, дано този не е такъв...

Гост 03.05.2017 16:05:47

След Пепи Левото анестезиолози определено не трябва да назначават. Главите са им пълни с халотан и имат халюцинации ,че другите около тях са пък на райски газ....

Гост 03.05.2017 15:50:54

Цитат "....Професор Николай Петров добави още, че подкрепя работата на министър Москов. „Това, което прави Москов, е добро. Ако аз бях на неговото място, бих направил същото”, завърши шефът на ВМА....."

Гост 03.05.2017 16:03:53

УЖАС !

Гост 03.05.2017 14:51:21

Поредното айдуче, виден кадър на ВМА, участвал дейно в кражбите на редника Тонев

Гост 03.05.2017 14:38:17

Просто нищо няма да се случи в здравеопазването.Този е пас.

Гост 03.05.2017 14:37:19

Забележете кога е назначен за шеф на ВМА-от Ангел Найденов и Орешарски!Генерале,не си го забравил,нали?

гост 03.05.2017 13:36:16

Честито на генерала. Дано изберат толкова достоен човек и за Управител на НЗОК

Гост 03.05.2017 13:35:18

Правилния избор

лекар 03.05.2017 13:28:08

свърши се с Пепито Московеца. Този ортодоксален комунист който се опита да разбие системата

гост 03.05.2017 13:35:37

Мисля че в близките дни ще бъдеш разочарован/а


Всичко за коронавируса
Още новини
Откриха Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Пълмед“
28.03.2024 10:59:32

Откриха Отделение по нуклеарна медицина в УМБАЛ „Пълмед“

В структурата на УМБАЛ „Пълмед“ – Пловдив вече работи Отделение по нуклеарна ме ...

Андрей Марков: Мораториум за нови дейности в момента говори за тежка корупция
28.03.2024 10:16:53

Андрей Марков: Мораториум за нови дейности в момента говори за тежка корупция

В момента нашата позиция би изглеждала като на умряло куче нож да вадим. Това заяви пред Нова тел ...




Актуална тема
Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите
29.09.2023 13:59:52 Владимир Попов

Методиката за плащане на онколекарствата обещава нови болнични дългове и влошено лечение на пациентите

Решение на Надзорния съвет на Националната здравноосигурителна каса от 25 септември отново разбун ...

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?
14.03.2023 14:59:29 Невена Попова

Фалшивите реклами - търсим ли решение или се възхищаваме от проблема?

Запознайте се: той е проф. Страхил Вачев, „знаменит български кардиолог“. Пенсионирал ...

Защо НРД 2023 стана
24.11.2022 15:15:08 Надежда Ненова

Защо НРД 2023 стана "ябълка на раздора"

Проектът за НРД 2023-2025, изпратен от НЗОК на БЛС, отново предизвика напрежение между договорнит ...

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването
15.02.2022 13:19:48 Владимир Попов

Без увеличение на цените на пътеките болници ще са на ръба на оцеляването

С над 600 млн. лв. е увеличен бюджетът на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година в ...